Proprietarul armei cu care un bărbat și-a împușcat mortal soția, reținut pentru 24 de ore

Proprietarul armei cu care un bărbat și-a împușcat mortal soția, reținut pentru 24 de ore

Un tânăr de 21 de ani, proprietarul armei cu care o femeie din Hilișeu Horia a fost împușcată de soțul său, a fost reținut pentru 24 de ore, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Delia Nenişcu.

„Din cercetările efectuate până în acest moment a reieșit faptul că arma respectivă ar fi fost mânuită de soțul victimei, împrejurare în care s-ar fi descărcat accidental, iar muniția percutată a rănit femeia în zona gâtului. Bărbatul ar fi împrumutat arma de la un tânăr, de 21 de ani, din aceeași localitate care ar fi procurat-o dintr-o altă țară si a introdus-o în România fără drept. Acesta nu era autorizat să dețină sau să folosească astfel de arme”, a afirmat Nenișcu.

Tânărul este anchetat pentru comiterea infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept.

Polițiștii precizează că, din primele cercetări, a reieșit că arma respectivă a fost utilizată de proprietar pentru a alunga animalele sălbatice din apropierea gospodăriei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

Spune-ne opinia ta