Două dosare penale pentru deținătorul unui punct clandestin de întreținere și dezmembrări auto

Două dosare penale pentru deținătorul unui punct clandestin de întreținere și dezmembrări auto

Un bărbat care desfășura activități de întreținere și dezmembrări auto este anchetat pentru două infracțiuni, în urma unei acțiuni de verificare organizate de polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, pe linia operațiunilor cu deșeuri periculoase, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, acțiunea a vizat persoane fizice și juridice care comercializă, dețin și utilizează substanțe care diminuează stratul de ozon sau gaze fluorurate cu efect de seră.

În cursul zilei de joi, polițiștii au efectuat verificări la locuința bărbatului în cauză, care nu a deține autorizație de mediu, nici acte de reglementare privind protecția mediului. Au fost constatate mai multe nereguli.

„Aceasta nu a luat măsurile legale de eliminare totală a deșeurilor rezultate din activitatea de producție ( dezmembrări auto și întreținere auto ), respectiv aproximativ 200 litri de ulei uzat, peste 34.500 kg. deșeuri feroase și anvelope uzate, iar pentru autovehiculele dezmembrate nu a fost luată măsura eliminării ecologice a freonului din sistemul de climatizare al acestuia”, au precizat reprezentanții IPJ Botoșani.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de nesupravegherea și neasigurarea depozitelor de deșeuri și substanțe periculoase și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri.

„Totodată, au fost informați reprezentanții Gărzii de Mediu cu privire la cele constatate”, se mai arată în comunicatul IPJ.



 

 

Spune-ne opinia ta