Bărbat reținut pentru cultivare de droguri. 45 de kilograme de masă vegetală ridicate de procurorii DIICOT (fotogalerie)

Bărbat reținut pentru cultivare de droguri. 45 de kilograme de masă vegetală ridicate de procurorii DIICOT (fotogalerie)

Un bărbat de 33 de ani, din județul Botoșani, a fost reținut pentru 24 de ore, joi, sub acuzația de cultivare și producere de droguri de risc, după ce în imobilele folosite de acesta au fost descoperite cantități semnificative, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, ancheta a relevat că activitatea de producere a debutat în luna mai a acestui an. În cursul zilei de joi, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii din cadrul DIICOT au pus în executare mandatele de percheziție domiciliară vizând cele două locații utilizate în acest scop.

„În urma activităților desfășurate, la locațiile vizate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un borcan de 1,7 kilograme care ar fi conţinut substanţe vegetale (muguri) cu miros specific plantei de cannabis, un borcan care ar fi conţinut substanţe vegetale (muguri) asemanătoare ca aspect și miros plantei de cannabis, 40 de ramuri, ce ar fi conţinut masă vegetală verde (muguri) cu miros specific plantei de cannabis, 120 ramuri cu inflorescenţă provenite de la 4 plante recoltate anterior”, se menționează în comunicat.

IPJ Botoșani informează, de asemenea, că au fost descoperite 43 de plante de cannabis, aflate în diferite stadii de dezvoltare, precum și patru ghivece conținând plante asemănătoare ca aspect și miros plantei de cannabis, în cantitate de aproximativ 45 de kilograme de masă vegetală verde.

„Facem precizarea că, pe întreg procesului penal, persoana bănuită de comiterea faptei beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, menționează anchetatorii.




 

 

Spune-ne opinia ta