DNA: Primarul unei comune din Botoșani și directorul Sălii Polivalente din București, judecați pentru abuz și fals

DNA: Primarul unei comune din Botoșani și directorul Sălii Polivalente din București, judecați pentru abuz și fals

Directorul Complexului Sportiv National (CSN) „Sala Polivalentă” din București, Cătălin-Ovidiu Buhăianu-Obuf, și primarul comunei Bălușeni, Gheorghe-Claudiu Doroftei, au fost trimiși în judecată de DNA într-un dosar privind încasarea nelegală a unor drepturi salariale.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de DNA Suceava, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Doroftei Gheorghe-Claudiu, primar al comunei Bălușeni, județul Botoșani, pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, şi fals intelectual în formă continuată, şi Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu, director al Complexului Sportiv National (CSN) "Sala Polivalentă" Bucureşti, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, şi fals material în înscrisuri oficiale.

„În perioada noiembrie 2020 - martie 2021, inculpatul Doroftei Gheorghe-Claudiu, în calitatea menţionată mai sus, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi aprobat plata drepturilor salariale care i se cuveneau inculpatului Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu (angajat la acea vreme în cadrul primăriei în funcţia de administrator public), deşi cunoştea faptul că acesta din urmă nu s-ar fi prezentat la serviciu decât ocazional şi nu ar fi prestat activităţile la care era obligat prin contractul de management şi prin fişa postului”, arată DNA.

De asemenea, anchetatorii spun că cei doi inculpaţi ar fi semnat diverse documente (foile colective de prezenţă a angajaţilor instituţiei, condica de prezenţă deţinută la nivelul instituţiei) prin care s-ar fi atestat, în mod nereal, prezenţa lui Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu la locul de muncă din cadrul primăriei comunei Băluşeni, judeţul Botoşani.

„Demersurile de mai sus ar fi avut ca urmare obţinerea de către inculpatul Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu a unor foloase patrimoniale necuvenite, constând în plata drepturilor salariale, în cuantum de 56.508 lei. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii”, precizează DNA în comunicatul citat.

Primăria comunei Băluşeni a comunicat că nu se constituie parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului din Botoşani cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 

Spune-ne opinia ta