Șoferița din Iași care a omorât patru muncitori, printre care și un botoșănean, în timp ce lucrau la canalizare, a cerut strămutarea procesului la Vaslui

Șoferița din Iași care a omorât patru muncitori, printre care și un botoșănean, în timp ce lucrau la canalizare, a cerut strămutarea procesului la Vaslui

Șoferița din Iași care în noaptea de 16 spre 17 iunie 2022 a ucis patru muncitori, printre care se numără și un botoșănean, după ce s-a urcat beată la volan și a circulat cu 148 km/h în oraș, cere strămutarea procesului, a anunțat avocatul Adrian Cuculis.

Femeia de 39 de ani este acuzată de omor calificat, după ce procurorii au schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă, scrie observatornews.ro.

Avocatul precizează, însă, că solicitarea nu va duce la o schimbare a situației șoferiței, care susține în continuare că nu ea a produs accidentul.

„Deși trimisă în judecată pentru 4 crime (omor calificat) plus probleme serioase de alcoolemie, inculpata Ghervase arată aceeași sfidare pentru familiile victimelor prezente în sala de judecată și mai cu seama în momentul prezentării cererii de strămutare a dosarului din Iași către Tribunalul Vaslui", a anunțat avocatul Adrian Cuculis.

Termenul de fond este pe 28 martie, iar joi se va pronunța soluția privind strămutarea procesului.

Şoferiţa circula cu 148 km/h în oraș, înainte de producerea tragediei

În august, anul trecut, avocatul Cuculis anunța că familiile celor patru victime au pretenţii financiare de peste 10 milioane de euro de la șoferiță, de la firma de asigurări şi de la angajatorul celor patru muncitori care se aflau la serviciu în momentul accidentului.

Șoferița care a comis accidentul, în noaptea de 16 spre 17 iunie 2022, conducea un autoturism Alfa Romeo şi se deplasa dinspre Păcurari către centrul Iaşiului. Ea a pierdut controlul maşinii într-o curbă, a lovit un colţ de clădire, apoi a intrat în plin într-o autoutilitară care era staţionată pe partea dreaptă.

Lângă autoutilitară se aflau mai mulţi angajaţi ai societăţii Citadin, din subordinea primăriei, care făceau nişte lucrări. Patru dintre aceştia au murit, iar alţi patru au fost răniţi şi au fost duşi la spital. Un martor la accident a precizat că maşina pe care aceasta o conducea rula cu viteză foarte mare şi că impactul a fost unul deosebit de puternic.

Raportul de expertiză a arătat că șoferița circula cu 148 km/h în oraș, în momentul impactului, iar alcoolemia era 1.13 la mie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Casa Memorială „Nicolae Iorga” marchează 152 de ani de la nașterea istoricului

astăzi, 20:56
47

Luni, 5 iunie 2023, aniversăm 152 de ani de la nașterea celui mai mare istoric român, Nicolae Iorga. Cu acest prilej, Casa Memorială „N. Iorga” din Botoșani, locul unde şi-...

Cum sunt batjocoriți mii de săteni din Botoșani. Blestemul apei și risipirea banilor

astăzi, 15:54
357

Deși au rețea de apă potabilă, localnicii dintr-o comună se chinuie fără apă de aproape trei decenii. De vină este o magistrală veche de alimentare pe care nu o schimbă nimeni. În plu...

Un medic botoșănean spune cum să te lași de fumat. Postul anti-tutun poate fi realizat în cinci zile

astăzi, 15:48
507

Fumul de țigară conține aproximativ 69 de substanțe cangerigene. Tocmai de aceea medicii consideră fumatul unul dintre cele mai nocive obiceiuri pentru sănătate. Medicii DSP de la Botoșani spu...