Decizie a judecătorilor: Dosarul Uvertura Mall se va judeca la Botoșani!

Încercarea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de a muta dosarul în care primarul Cătălin Flutur, alături de alți funcționari din cadrul Primărie Botoșani, este judecat în dosarul Uvertura Mall nu a avut sorți de izbândă.

Decizie a judecătorilor: Dosarul Uvertura Mall se va judeca la Botoșani!

Judecătorii Curții de Apel Suceava au respins, vineri, solicitarea procurorilor de desemnare a altei instanțe care să judece cauza. În aceste condiții, după ce toate cercetările vor fi finalizare dosarul va fi înaintat spre soluționare către Tribunalul Botoșani. 

Procurorii DNA au solicitat desemnarea unei alte instanței, din circumscripţia Curţii de Apel, "având în vedere calitatea părţilor, pentru a evita orice suspiciune de aparenţă de imparţialitate întrucât se porneşte de la ideea că orice persoană, indiferent de calitate ei, are la un moment dat raporturi cu municipalitatea. Dacă acest raport are loc cu Primăria, ar apărea, în opinia cetăţeanului, această aparenţă de imparţialitate", după cum au susținut reprezentanții DNA.

Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, este urmărit penal pentru „abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit”.

Potrivit procurorilor, în calitate de primar al Municipiului Botoşani, în perioada 30.11.2006-19.12.2011, și-a îndeplinit defectuos atribuțiunile de serviciu în ceea ce privește încheierea și derularea contractului de concesiune având ca obiect exploatarea terenului în suprafaţă de 4.668,00 m.p. pe care a fost construit complexul comercial multifuncţional ”UVERTURA MALL” Botoșani, prin diminuarea ilegală a redevenței datorate concedentului Consiliul Local al Municipiului Botoșani. Săvârșirea acestei fapte a avut drept consecință prejudicierea bugetului local al Unității Administrativ Teritoriale Municipiul Botoșani cu suma de 2.024.236,55 lei ce reprezintă folos necuvenit obținut de concesionarul SC UVERTURA CITY MALL SRL Botoșani.

În acest dosar mai sunt cercetați administratorul municipiului, Adriana Zăiceanu, secretarul Ioan Apostu, juristul Mihaela Gontineac şi şeful Serviciului Patrimoniu, Cezar Puiu, pentru complicitate la abuz în serviciu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
70

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
69

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
152

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...