Condamnatii lui 2016 - peste 84 de ani de inchisoare pentru politicieni, interlopi, judecatori, generali

Persoane cunoscute in lumea interlopa, fosti sportivi de performanta, politicieni de top, judecatori sau generali s-au numarat printre persoanele condamnate in 2016.

Condamnatii lui 2016 - peste 84 de ani de inchisoare pentru politicieni, interlopi, judecatori, generali

Agentia de presa News.ro prezinta cele mai rasunatoare condamnari definitive pronuntate de instantele de judecata de la inceputul anului:

In ianuarie 2016 a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie deputatul PSD Ion Stan, fost membru al Comisiei de control a SRI, la o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu executare dupa ce a cerut bani unor oameni de afaceri pentru a le oferi contracte cu statul.

Solomon Wigler, fost consilier personal al primarului general Sorin Oprescu, era condamnat in februarie 2016 la patru ani de inchisoare cu executare de catre judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, dupa ce a primit mita 25.000 de euro ca sa obtina eliberarea unei autorizatii de construire a unui sens giratoriu pentru doua supermarketuri.

Liderul lumii interlope din Piatra Neamt Ioan Dumitru Mironescu a fost condamnat definitiv in februarie 2016 de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 15 ani de inchisoare. El a fost gasit vinovat ca a comandat amplasarea, in ianuarie 2013, a unei bombe artizanale sub masina unui alt interlop din oras, Bogdan Mararu.

Pe 10 februarie 2016, instanta suprema il condamna pe tortionarul de la penitenciarul Ramnicu Sarat Alexandru Visinescu la 20 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea de infractiuni contra umanitatii.

Rudel Obreja, fost presedinte al Federatiei Romane de Box, primea in martie 2016 o pedeapsa definitiva de trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul in care a fost acuzat ca i-a cerut lui Sorin Ovidiu Vintu un milion de euro pentru a interveni la judecatori de la instanta suprema.

In aceeasi luna era condamnat si deputatul PDL Florin Aurelian Popescu, la doi ani inchisoare cu executare, dupa ce a cerut de la reprezentantul unei firme mai multe tone de carne de pui pe care le-a distribuit alegatorilor in timpul campaniei electorale din 2012.

In aprilie 2015, presedintele PSD Liviu Dragnea era condamnat, alaturi de alte 26 de persoane, de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu suspendare, fiind acuzat ca si-a folosit influenta de presedinte de partid in timpul referendumului de demitere a fostului presedinte Traian Basescu.

O luna mai tarziu, judecatorul Stan Mustata de la Curtea de Apel Bucuresti primea o pedeapsa de opt ani si sase luni de inchisoare dupa ce ar fi primit mai multe sume de bani pentru a da solutii favorabile in dosarele pe care le judeca.

In mai 2016 au fost condamnati definitiv la pedepse cu suspendare generalii Corneliu Dobritoiu, Sergiu Medar, Francis Radici si Constantin Tanase dupa ce au obtinut prin fals locuinte de serviciu din patrimoniul Ministerului Apararii Nationale.

Omul de afaceri Dan Adamescu era condamnat de instanta suprema pe 27 mai 2016 la patru ani si patru luni de inchisoare, alaturi de alti patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti. El al fost acuzat de procurorii DNA ca ar fi platit magistrati pentru a obtine solutii favorabile in mai multe procese de insolventa in care erau implicate firmele sale.

In iunie 2016, Curtea de Apel Constanta l-a condamnat pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu la cinci ani de inchisoare cu executare dupa ce a refuzat finantarea Centrului Militar Judetean, respectiv asigurarea telecomunicatiilor si a pazei.

In octombrie, oamenii de afaceri Dorin Cocos si Dumitru Nicolae, alaturi de politicienii Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu au fost condamnati in dosarul Microsoft 1 la cate doi ani si patru luni de inchisoare, respectiv sase ani si trei ani de inchisoare cu executare. Totodata, judecatorii au dipus confiscarea de la cei patru condamnati a 17 milioane de euro.

Fostul ministru liberal al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat in noiembrie la o pedeapsa de trei ani si 10 luni de inchisoare dupa ce si-a recunoscut faptele. Fostului demnitar i-au fost confiscati si 900.000 de euro dupa ce a recunoscut ca a facut trafic de influenta pe langa un director din Ministerul Justitiei pentru ca o firma de IT sa castige un contract cu institutia publica.

In noiembrie, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti l-au condamnat pe fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc la o pedeapsa de opt ani de inchisoare. In acest caz, Necolaiciuc, alaturi de alti fosti directori din cadrul CFR, a adus companiei un prejudiciu total de 57 de milioane de euro.

Pe 5 decembrie, deputatul PSD Marian Catalin Radulescu a fost condamnat la o pedeapsa de un an si jumatate de inchisoare cu suspendare dupa ce a promis unui manager de proiect 10.000 de lei daca semneaza un proces verbal de receptie a unor lucrari prost efectuate de catre o firma cu care deputatul colabora. In ciuda condamnarii definitive, a fost reales deputat in urma alegerilor parlamentare din decembrie.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...