A furat un portofel din biroul unei șefe de supermarket din Botoșani. Imediat și-a cumpărat etnobotanice!

Botoșăneanul a fost condamnat doar pentru furt, întrucât una dintre fapte – cea prin care a sustras bani din bancomat - s-a prescris.

A furat un portofel din biroul unei șefe de supermarket din Botoșani. Imediat și-a cumpărat etnobotanice!

Un botoșănean a fost condamnat definitiv la doi ani și opt luni de închisoare, pentru că a furat un portofel din biroul unei șefe de magazin. Inculpatul a săvârșit fapta în timp ce mergea să-și cumpere etnobotanice.

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe Adrian Constantin H. la doi ani și opt luni de închisoare, în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat și efectuarea de operațiuni în mod fraudulos.

Față de acesta s-a dispus încetarea procesului penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic, ca efect al intervenţiei prescripţiei răspunderii penale.

Inițial, în același dosar, Tribunalul Botoșani l-a condamnat pe inculpat la patru ani de închisoare, dar magistrații Curții de Apel Suceava au micșorat pedeapsa. Decizia este definitivă.

Condamnat după șapte ani!

În anul 2016, tânărul din Botoșani și un prieten de al său erau consumatori de substanțe psihoactive/etnobotanice și petreceau mult timp împreună.

La data de 28 mai 2016, pe la ora 7.00, cei doi s-au întâlnit ca de obicei, au consumat o cafea după care s-au îndreptat înspre strada Primăverii, din municipiul Botoșani, pentru a face rost de etnobotanice.

În drumul lor, cei doi au intrat într-un supermarket, inculpatul motivând că dorește să cumpere ceva. La un moment dat, inculpatul a intrat într-un birou administrativ inaccesibil publicului, biroul șefei de magazin, de unde a furat un portofel aparținând acesteia și care conținea suma de 45 de lei, permisul de conducere, actul de identitate și șase carduri bancare. Imediat după însușirea portofelului, inculpatul a părăsit magazinul, ajungându-l din urmă pe prietenul său, care părăsise anterior magazinul la momentul în care inculpatul intrase în birou, bănuind că acesta vrea să fure ceva, scrie stireasucevei.ro.

Inculpatul i-a spus prietenului său că a furat un portofel în interiorul căruia nu sunt decât documente și carduri și o hârtie pe care sunt trecute mai multe coduri PIN. Cei doi s-au deplasat la un bancomat, unde inculpatul a introdus trei carduri și a reușit să extragă în 9 minute sumele de 300 de lei, 300 de lei și 200 de lei. Ulterior, cei doi și-au continuat deplasarea în zona Primăverii, iar inculpatul a cumpărat etnobotanice, produse alimentare și băutură.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănenii sunt invitați sâmbătă să îi susțină pe micii jucători de rugby!

astăzi, 14:57
41

Relansat în urmă cu doar câteva luni la Botoșani, fiind promovat în rândul copiilor doritori de o frumoasă aventură sportivă, jocul de rugby devine o frumoasă lecție des...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur: Concluziile etapei de consultare publică!

astăzi, 14:26
80

Candidatul Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a lansat în urmă cu ceva timp o consultare public...

Momente de bucurie și spiritualitate creștin-ortodoxă alături de seniorii din Dorohoi! (Foto)

astăzi, 14:06
84

Acțiunea a avut loc ca urmare a declarării anului 2024, de către Sfântul Sinod, drept ”Anul omagial al îngrijirii bolnavilor și al doctorilor fără de arginți”, dar și &...