Polițist botoșănean reținut de procurorii DNA. 24 de vameși și polițiști urmăriți penal! - Video

Șeful Poliției de Frontieră Sculeni, alături de alți doi polițiști, sunt acuzați de luare de mită. În acest dosar sunt urmăriți penal un număr de 24 de polițiști de frontieră și vameși.

Polițist botoșănean reținut de procurorii DNA. 24 de vameși și polițiști urmăriți penal! - Video

Procurorii DNA Iași i-au reținut pe Cristian Mancaș, șef al Poliției de Frontieră Sculeni, dar și pe polițiștii Gabriel Alexandru Bertea, Iulian Teofil Baciu. 

În urma descinderilor realizate în cursul zilei de miercuri, de procurorii DNA Iași, au fost reținuți Cristian Mancaș, șef al Poliției de Frontieră Sculeni, dar și polițiștii de frontieră Gabriel Alexandru Bertea și Iulian Teofil Baciu, toți trei fiind acuzați de luare și dare de mită.

Aceștia luau mită de la persoanele din Republica Moldova care tranzitau mărfuri prin punctul de trecere a frontierei Sculeni.

”În perioada 07 iulie – 08 noiembrie 2023, inculpații Mancaș Cristian, Bertea Gabriel-Alexandru și Baciu Iulian-Teofil, în calitățile menționate mai sus, în mod repetat, ar fi pretins și primit, direct sau prin intermediari, sume de bani (până la 700 euro), necuantificate până în prezent, de la persoane care efectuau activități de transport de mărfuri dinspre Republica Moldova în țări ale Uniunii Europene. În schimbul banilor primiți cu titlu de mită, cei trei polițiști de frontieră și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu în sensul că ar fi favorizat trecerea coletelor respective fără a dispune măsurile legale pentru nerespectarea dispozițiilor referitoare la transportul peste graniță a anumitor cantități de mărfuri/produse accizabile. În același context, inculpatul Mancaș Cristian, în calitate de șef al Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, ar fi pretins și primit de la o parte dintre subordonații săi sume de bani necuantificate până în prezent, pentru a „închide ochii” la „mercurialul” sumelor de bani percepute cu titlu de mită de către polițiștii din subordinea sa persoanelor care tranzitau punctul de trecere a frontierei, menționat mai sus”, se arată într-un comunicat al DNA.

Astăzi, cei trei urmează să fie prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În acest dosar mai sunt urmărite penal alte 24 de persoane (agenți ai poliției de frontieră, vameși și persoane fizice).

Cristian Mancaș, fost agent la Sectorul Poliției de Frontieră din Rădăuți Prut, a devennit ulterior șef al Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni – Iași.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vițel de 300 de kilograme scos din beci cu ajutorul pompierilor botoșăneni!

astăzi, 16:03
128

Un vițel de aproximativ 300 de kilograme, căzut într-un beci adânc de doi metri, a fost salvat de pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi.Apelul la 112 a fost făcut chiar de c...

O femeie dintr-o comună din Botoșani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost mușcată de șarpe!

astăzi, 15:46
1423

Incidentul a avut loc în localitatea Racovăţ, aproape de orele amiezei. Femeia de 54 de ani se afla în curtea casei, iar la un moment dat a simţit două înţepături puternice la ...

Posturi scoase la concurs într-o instituție de cultură din Botoșani!

astăzi, 15:03
207

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani anunță scoaterea la concurs a unor posturi contractuale de execuție.Este vorba despre un post d...