Polițist botoșănean reținut de procurorii DNA. 24 de vameși și polițiști urmăriți penal! - Video

Șeful Poliției de Frontieră Sculeni, alături de alți doi polițiști, sunt acuzați de luare de mită. În acest dosar sunt urmăriți penal un număr de 24 de polițiști de frontieră și vameși.

Polițist botoșănean reținut de procurorii DNA. 24 de vameși și polițiști urmăriți penal! - Video

Procurorii DNA Iași i-au reținut pe Cristian Mancaș, șef al Poliției de Frontieră Sculeni, dar și pe polițiștii Gabriel Alexandru Bertea, Iulian Teofil Baciu. 

În urma descinderilor realizate în cursul zilei de miercuri, de procurorii DNA Iași, au fost reținuți Cristian Mancaș, șef al Poliției de Frontieră Sculeni, dar și polițiștii de frontieră Gabriel Alexandru Bertea și Iulian Teofil Baciu, toți trei fiind acuzați de luare și dare de mită.

Aceștia luau mită de la persoanele din Republica Moldova care tranzitau mărfuri prin punctul de trecere a frontierei Sculeni.

”În perioada 07 iulie – 08 noiembrie 2023, inculpații Mancaș Cristian, Bertea Gabriel-Alexandru și Baciu Iulian-Teofil, în calitățile menționate mai sus, în mod repetat, ar fi pretins și primit, direct sau prin intermediari, sume de bani (până la 700 euro), necuantificate până în prezent, de la persoane care efectuau activități de transport de mărfuri dinspre Republica Moldova în țări ale Uniunii Europene. În schimbul banilor primiți cu titlu de mită, cei trei polițiști de frontieră și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu în sensul că ar fi favorizat trecerea coletelor respective fără a dispune măsurile legale pentru nerespectarea dispozițiilor referitoare la transportul peste graniță a anumitor cantități de mărfuri/produse accizabile. În același context, inculpatul Mancaș Cristian, în calitate de șef al Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, ar fi pretins și primit de la o parte dintre subordonații săi sume de bani necuantificate până în prezent, pentru a „închide ochii” la „mercurialul” sumelor de bani percepute cu titlu de mită de către polițiștii din subordinea sa persoanelor care tranzitau punctul de trecere a frontierei, menționat mai sus”, se arată într-un comunicat al DNA.

Astăzi, cei trei urmează să fie prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În acest dosar mai sunt urmărite penal alte 24 de persoane (agenți ai poliției de frontieră, vameși și persoane fizice).

Cristian Mancaș, fost agent la Sectorul Poliției de Frontieră din Rădăuți Prut, a devennit ulterior șef al Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni – Iași.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Virozele de sezon încă fac ravagii în Botoșani, zeci de pacienți au ajuns la spital în ultima săptămână!

astăzi, 09:27
19

Virozele respiratorii încă fac probleme în spitalele din județul Botoșani. În ultima săptămână, peste 100 de botoșăneni au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spita...

Botoșani: Comuna-model la asistență socială, oferă servicii gratuite pentru bătrâni și copii. „Doamne, ce bucuroși erau să ne vadă!”

astăzi, 09:02
91

Comuna Vârful Câmpului, situată administrativ în județul Botoșani, se află la granița dintre Moldova și Bucovina, dar și aproape de frontiera României cu Ucraina. Este o...

”Principiul incertitudinii”, filmul ”bazat pe fizică și pe actori”, a ajuns la Botoșani! (Foto)

astăzi, 08:29
78

Cinematograful ”Unirea”, amfitrionul proiecțiilor de gală din Botoșani, a reunit cinefilii, și nu numai, la avanpremiera filmului  ”Principiul incertitudinii”.O ce...