Sentință în cazul accidentului în care un botoșănean a murit iar fiul său a fost grav rănit: Despăgubiri de 100.000 de euro şi închisoare cu suspendare

Bărbatul care a murit era din comuna Pomârla, judeţul Botoşani. În aprilie 2016, acesta a mers să își înscrie fiul la Liceul Militar din Câmpulung Moldovenesc, dar cei doi au fost despărțiți pe vecie pe drumul spre casă. Tatăl în vârstă de 57 de ani, și-a pierdut viața, iar fiul său, în vârstă de 15 ani la acea vreme, a fost rănit, după ce au fost loviți de o mașină al cărei șofer adormise la volan.

Sentință în cazul accidentului în care un botoșănean a murit iar fiul său a fost grav rănit: Despăgubiri de 100.000 de euro şi închisoare cu suspendare

Judecătorii de la Câmpulung Moldovenesc au dat o soluţie în cazul unui groaznic accident rutier petrecut în aprilie 2016, în apropiere de Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc, când un şofer care a adormit la volan a intrat în doi pietoni, tată şi fiu, primul murind, iar al doilea suferind leziuni grave. Judecătorii au stabilit ca şoferul vinovat să fie condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi 2 luni de închisoare, suspendată sub supraveghere, iar familia lovită de nenorocire să încaseze despăgubiri de aproximativ 100.000 de euro, cu precizarea că deciziile luate de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc pot fi atacate cu apel la instanţa superioară.

Bărbatul care a murit era din comuna Pomârla, judeţul Botoşani. În aprilie 2016, acesta a mers să își înscrie fiul la Liceul Militar, dar au fost despărțiți pe vecie pe drumul spre casă. Tatăl în vârstă de 57 de ani, și-a pierdut viața, iar fiul său, în vârstă de 15 ani la acea vreme, a fost rănit, după ce au fost loviți de o mașină al cărei șofer adormise la volan.

Accidentul a avut loc la intrarea în municipiul Câmpulung Moldovenesc. Cei doi se îndreptau spre gara din oraș, după ce au mers la Liceul Militar unde băiatul a susținut o probă în vederea admiterii la această unitate de învățământ. Tatăl și fiul acestuia, din localitatea Pomârla, mergeau pe marginea drumului național când au fost loviți de un autoturism Chevrolet. Bărbatul a murit la locul accidentului, în ciuda manevrelor de resuscitare ale medicilor ajunși la fața locului, iar fiul său a fost transportat la spital, suferind o fractură la un picior.

Șoferul, Petru G., de 67 de ani, din localitatea Șaru Dornei, județul Suceava, ațipise la volan. “Din primele cercetări efectuate la fața locului, conducătorul auto a pătruns pe contrasens și a ajuns pe acostament unde i-a lovit pe cei doi pietoni. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză continuă cercetările", ne-a declarat Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. 

Potrivit Monitorul de Suceava, din expertiza efectuată în dosar a rezultat că în momentul premergător şi în cel al producerii accidentului, maşina avea circa 50 de km/h. În aceste condiţii, viteza nu a fost o cauză favorizantă a producerii accidentului, au stabilit procurorii. Procurorii au mai stabilit că vina pentru accident îi aparţine exclusiv şoferului, pietonii deplasându-se regulamentar pe acostament, pe partea stângă a drumului.

Bărbatul care a provocat accidentul a avut o atitudine sinceră pe parcursul anchetei, a colaborat cu organele de urmărire penală, a achitat costurile expertizei tehnice, ale autopsiei şi recoltării probelor biologice, a recunoscut şi a regretat faptele comise. Această atitudine se transpune şi în pedeapsa aplicată. La capitolul daune, magistraţii au stabilit ca asigurătorul să plătească câte 100.000 de lei daune morale pentru cele trei părţi civile din dosar, plus 130.000 de lei pentru minorul care a scăpat cu viaţă. Acesta ar urma să primească şi prestaţii periodice lunare, până la 18 ani sau până la terminarea studiilor, dar nu mai târziu de 26 de ani, mai scrie sursa citată.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
616

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
464

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3005

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...