Protest spontan la ANAF Botoșani. Zeci de angajați au ieșit în fața instituției pentru a-și striga nemulțumirile (foto, video)

Protest spontan la ANAF Botoșani. Zeci de angajați au ieșit în fața instituției pentru a-și striga nemulțumirile (foto, video)

Zeci de angajați ai Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) din Botoșani și-au întrerupt spontan munca, vineri, și au ieșit în fața instituției în semn de protest, alăturându-se astfel acțiunilor colegilor din țară.

Potrivit Cătălinei Caba, liderul de sindicat de la Finanțe, aceștia protestează împotriva proiectului de Ordonanță privind măsurile fiscal-bugetare, dar şi faţă de unele probleme mai vechi privind salarizarea angajaţilor din acest sistem.

„Astăzi s-a declanșat la sediul finanțelor Botoșani o acțiune de protest spontan, colegii solidarizându-se cu colegii noștri din țară, protestând împotriva ordonanței care este acum în dezbatere”, a declarat Cătălina Caba, lidera sindicatului din Finanțe la nivelul județului Botoșani.

Sindicaliștii spun că acest spontan nu ar fi avut loc dacă ar fi existat speranța că cei din Guvern le vor asculta doleanțele.

„Dacă am avea speranța că solicitările noastre ar fi ascultate nu am fi ieșit, colegii nu s-ar fi mobilizat și nu am fi ieșit. Este clar că asta ne dorim și sperăm în continuare”, a adăugat Cătălina Caba.

Teoretic, o grevă de avertisment ar fi trebuit să aibă loc în perioada 22 – 24 august, la nivel național, însă ieri la sediul Ministerului de Finanțe angajații din acest domeniu au declanșat o pichetare spontană.

„Noi aveam deja o acțiune de protest în discuții, pe 22 – 24 august, dar având în vedere că liderii județeni au fost la București la sediul Ministerului și au purtat discuții, colegii au declanșat un protest spontan la sediul Ministerului și atunci colegii din teritoriu s-au mobilizat și s-au solidarizat. Și astăzi, în toate județele angajații au organizat protest spontan”, a mai spus Caba.

De asemenea, greva nu a fost una planificată, angajații din Finanțe urmând să se întoarcă la activitate într-o oră de la declanșarea acțiunii. (protestul spontan a început în jurul orei 09:00)






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
938

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9227

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1299

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...