Patru persoane reţinute după perchezițiile de miercuri: Cum rămâneau bătrânii fără bani și bijuterii

Au fost descoperite şi ridicate mai multe telefoane mobile, cartele telefonice, sume de bani, o armă de tip airsoft şi bijuterii din aur.

Patru persoane reţinute după perchezițiile de miercuri: Cum rămâneau bătrânii fără bani și bijuterii

Polițiștii au pus în execuție nouă mandate de percheziţie domiciliară, efectuate în Bucureşti şi în judeţele Botoșani, Gorj și Vrancea, în vederea destructurării unei grupări infracţionale bănuite de comiterea mai multor fapte de înşelăciune prin metoda ”accidentul”.

De asemenea, poliţiştii au descoperit un recipient cu conţinut susceptibil de a avea efect psihoactiv, acesta fiind ridicat şi predat structurilor de combatere a criminalităţii organizate, în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit IPJ Mureş, petru persoane au fost conduse sub escortă şi predate Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Mureş.

Din cercetări a reieşit că, de la începutul lunii iunie 2023 şi până în prezent, cei bănuiţi ar fi apelat telefonic mai multe persoane din ţară şi s-ar fi recomandat a fi cadre medicale sau membri de familie ai celor apelaţi, în unele conversaţii apelând şi la disimularea vocii. Profitând de vulnerabilitatea persoanelor vătămate cauzată de vârsta înaintată şi sub pretextul că membrii de familie ai acestora ar fi implicaţi în accidente rutiere grave, pentru care este necesară intervenţia medicală de urgenţă şi sume de bani consistente, cei în cauză ar fi determinat persoanele apelate să le ofere bani sau bijuterii de valoare.

Potrivit IPJ Mureș, prejudiciul produs în acest caz este de peste 30.000 de euro şi zeci de grame de bijuterii din aur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
1

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
27

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
35

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...