Grupări infracționale destructurate de polițiști și procurori, la acțiune au fost chemați și luptătorii SAS din Botoșani

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Grupări infracționale destructurate de polițiști și procurori, la acțiune au fost chemați și luptătorii SAS din Botoșani

De asemenea, acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor serviciilor pentru acțiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Bistrița-Năsăud, Mureș, Maramureș, Cluj, Sălaj, Alba, Sibiu, Bihor, Harghita, Covasna, Brașov, Botoșani, Suceava, Satu-Mare și Hunedoara.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud și Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase - Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, trafic de droguri de risc și mare risc, efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de minori, trafic de persoane și braconaj, transmite un comunicat din partea IPJ Bistrița-Năsăud.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2021 - august 2023, în județul Bistrița-Năsăud, s-ar fi constituit și ar fi acționat un grup infracțional organizat, având drept scop procurarea, deținerea și folosirea fără drept a unor arme letale.

Sub coordonarea liderului grupului, cunoscut în comunitate ca având experiență în domeniul vânătorii, bănuiții ar fi participat la partide de vânătoare neautorizate, unde ar fi folosit și armele deținute ilegal.

O parte dintre membrii grupului ar fi procurat droguri de risc pentru consum propriu, dar și pentru a le oferi cu titlu gratuit unor persoane din anturaj.

În aceeași cauză, în perioada 2021 - 2022, s-ar fi constituit un alt grup infracțional organizat, în scopul obținerii de beneficii materiale atât prin comercializarea de droguri de risc, droguri de mare risc și de substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive cât și prin exploatarea unor persoane, inclusive minore, aflate în situații vulnerabile, pe care le-ar fi recrutat, adăpostit și determinat să practice prostituția.

Comercializarea drogurilor și substanțelor psihoactive s-ar fi realizat în incinta sau în proximitatea unor unități de cazare și alimentație publică, situate într-o zonă turistică a județului Bistrița-Năsăud, precum și la evenimente private desfășurate în astfel de locații.

La petrecerile organizate, bănuiții ar fi pus la dispoziția invitaților droguri de risc și de mare risc și ar fi asigurat prezența persoanelor vătămate, inclusiv minore, consumatoare de droguri, pe care le-ar fi exploatat, obligându-le să practice prostituția în schimbul unor sume de bani însușite ulterior de membrii grupului.

Probele administrate au relevat existența unor conexiuni între membrii celor două grupuri, în sensul că o parte dintre bănuiți s-ar regăsi în structura ambelor grupuri infracționale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
21

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
123

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...