Polițiștii botoșăneni au ieșit în stradă: Sute de contravenții, permise de conducere reținute!

Weekend cu ghinion pentru șoferii care au ignorat regulile de circulație! Polițiștii botoșăneani au desfășurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive.

Polițiștii botoșăneni au ieșit în stradă: Sute de contravenții, permise de conducere reținute!

Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, soldate cu persoane decedate şi rănite grav.

În perioada 05-07 mai 2017, poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier-IPJ Botoşani, împreună cu poliţişti rutieri din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru depistarea şi tragerea la răspundere a celor care comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, în special a celor care conduc cu viteză neregulamentară.

Scopul activităţilor desfăşurate a fost acela a reduce numărul accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto.

Poliţiştii au utilizat 12 aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor şi au constatat 262 de contravenţii, dintre care 215 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 47 pentru nerespectarea altor reguli de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 8 permise de conducere, dintre care 2 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h şi 6 pentru alte abateri.

Pentru neregulile tehnnice constatate, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare pentru vehicule.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

Viteza excesivă generează accidente cu urmări din cele mai grave!   

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
110

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
238

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
59

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...