Patru incendii de vegetație în mai puțin de patru ore. Șase hectare de miriște au ars

Patru incendii de vegetație în mai puțin de patru ore. Șase hectare de miriște au ars

Patru incendii de vegetație uscată și miriște au avut loc, joi, în localitățile Cernești, din comuna Todireni, Flămânzi, Prăjeni și Berza, din comuna Santa Mare, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), Dorina Lupu.

Potrivit acesteia, au acționat pompierii din cadrul Gărzilor de Intervenție din Ștefănești și Trușești, respectiv echipajele Punctului de Lucru din Flămânzi, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă. În urma incendiilor a ars, în total, vegetația uscată de pe aproximativ șase hectare.

„Reamintim botoșănenilor că incendierea vegetației uscate este interzisă, pentru că poate pune în pericol viața oamenilor, poate distruge habitatul unor animale, poate afecta gospodăriile, locuințele, rețelele de electricitate, pădurile sau culturile agricole. Vântul contribuie la propagarea flăcărilor, iar dacă incendiile se manifestă aproape de locuințe, pericolul este și mai mare. Protejați-vă viața și proprietatea și nu uitați că prin incendierea vegetației uscate și a gunoaielor se poluează și mediul înconjurător”, a transmis Dorina Lupu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

BOR câștigă. Certificatul verde stă departe de slujbele religioase. „Accesul într-un spațiu sacru nu poate fi condiționat”

astăzi, 10:55
78

Accesul credincioșilor în biserică nu poate fi restricționat, pentru că e un spațiu care oferă „produse sau servicii vitale”, la fel ca magazinele alimentare și farmaciile, ar...

Apelul unei mame disperate să-și salveze unicul copil. „Viața lui depinde de o sumă de bani. Sunt un om cu puteri limitate”

Sâmbătă, 4 Decembrie 2021
4419

Doi părinți din Botoșani trăiesc o dramă, de când unicul lor copil a fost diagnosticat cu o formă rară de tumoră pe creier. Boala de care suferă Doru a fost descoperită în urmă ...

20 de îmbolnăviri COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore. Un pacient de 40 de ani a murit

Sâmbătă, 4 Decembrie 2021
922

20 de persoane au fost diagnosticate cu infecție COVID-19, în ultimele 24 de ore, arată datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani.Potrivit statisticii fur...