Patru incendii de vegetație în mai puțin de patru ore. Șase hectare de miriște au ars

Patru incendii de vegetație în mai puțin de patru ore. Șase hectare de miriște au ars

Patru incendii de vegetație uscată și miriște au avut loc, joi, în localitățile Cernești, din comuna Todireni, Flămânzi, Prăjeni și Berza, din comuna Santa Mare, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), Dorina Lupu.

Potrivit acesteia, au acționat pompierii din cadrul Gărzilor de Intervenție din Ștefănești și Trușești, respectiv echipajele Punctului de Lucru din Flămânzi, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă. În urma incendiilor a ars, în total, vegetația uscată de pe aproximativ șase hectare.

„Reamintim botoșănenilor că incendierea vegetației uscate este interzisă, pentru că poate pune în pericol viața oamenilor, poate distruge habitatul unor animale, poate afecta gospodăriile, locuințele, rețelele de electricitate, pădurile sau culturile agricole. Vântul contribuie la propagarea flăcărilor, iar dacă incendiile se manifestă aproape de locuințe, pericolul este și mai mare. Protejați-vă viața și proprietatea și nu uitați că prin incendierea vegetației uscate și a gunoaielor se poluează și mediul înconjurător”, a transmis Dorina Lupu.

 

Spune-ne opinia ta