Gospodării afectate puternic de un incendiu la Copălău

Gospodării afectate puternic de un incendiu la Copălău

Vineri după-amiază, pompierii din Botoșani au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie din localitatea Copălău, a anunțat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit acesteia, flăcările au cuprins o anexă folosită de proprietar ca magazie de lemne și s-a extins la hambarul și magazia de lemne a vecinului.

„La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi și Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și voluntarii din comuna Copălău. Aceștia au acționat rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă și la alte construcții. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit”, a transmis Lupu.

Pentru a preveni astfel de evenimente, salvatorii vă recomandă să efectuați verificarea periodică a instalației electrice, să nu folosiți instalații electrice improvizate. La suplimentarea receptoarelor asigurați-vă că instalația existentă poate prelua consumul adițional, verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și înlocuiți-le atunci când sunt uzate.

În plus, nu folosiți prize sau întrerupătoare slăbite și nu suprasolicitați o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Angajații Locativa, protest pașnic în fața Primăriei Botoșani împotriva hotărârii de desființare. „Este doar o răzbunare politică!” (foto, video)

Marţi, 16 Aprilie 2024
840

Marți după-amiază, angajații S.C. Locativa S.A. s-au înarmat cu pancarte pe care au scris ceea ce îi nemulțumește. Salariații au protestat împotriva hotărârii de desfii...

Masa caldă într-o școală din Botoșani, între nemulțumirile părinților și cutiuța dorințelor! „Toți vor să găsim vinovați și e simplu, dar nu asta este soluția!” (foto)

Marţi, 16 Aprilie 2024
975

Programul „Masă caldă”, care ulterior s-a transformat în „Masă sănătoasă”, este un instrument salvator pentru autoritățile care încearcă să combată fenom...

Medic botoșănean, despre micile afecțiuni care pot avea consecințe grave. „Au o trusă de urgență pe care o folosesc!”

Luni, 15 Aprilie 2024
718

Despre alergiile de primăvară a auzit toată lumea și ne putem da seama destul de ușor dacă polenul din natură ne face bine sau nu.Dr. Camelia Șurubariu, medic specialist alergolog în...