Gospodării afectate puternic de un incendiu la Copălău

Gospodării afectate puternic de un incendiu la Copălău

Vineri după-amiază, pompierii din Botoșani au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie din localitatea Copălău, a anunțat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit acesteia, flăcările au cuprins o anexă folosită de proprietar ca magazie de lemne și s-a extins la hambarul și magazia de lemne a vecinului.

„La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi și Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și voluntarii din comuna Copălău. Aceștia au acționat rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă și la alte construcții. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit”, a transmis Lupu.

Pentru a preveni astfel de evenimente, salvatorii vă recomandă să efectuați verificarea periodică a instalației electrice, să nu folosiți instalații electrice improvizate. La suplimentarea receptoarelor asigurați-vă că instalația existentă poate prelua consumul adițional, verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și înlocuiți-le atunci când sunt uzate.

În plus, nu folosiți prize sau întrerupătoare slăbite și nu suprasolicitați o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Autoritățile se consideră pregătite de valul 5 al pandemiei. Dan Nechifor: „Ca să diminuăm sau să preîntâmpinăm valul cinci trebuie să ne vaccinăm” (video)

Vineri, 3 Decembrie 2021
248

Autoritățile botoșănene, prezente vineri, 3 decembrie, la o conferință de presă susținută la sediul Palatului Administrativ din municipiului Botoșani, au declarat că sunt pregătite pentru ...

Medicul Claudia Malancea, după decorare: „Meritul este unul colectiv. Nu este ușor să vezi oameni în suferință” (video)

Vineri, 3 Decembrie 2021
994

Alături de Valentina Morcov, șefa Secției de Boli Infecțioase, și Claudia Malancea, șef secție Terapie Intensivă, a fost decorată, pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, c...

Accident la Dealu Mare. O mașină s-a izbit într-un cap de pod

Vineri, 3 Decembrie 2021
615

Un accident rutier a avut loc, vineri după-amiază, în localitatea Dealu Mare, la intrare în municipiul Dorohoi, anunță Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județe...