Poliția Română atrage atenția asupra informațiilor false distribuite și menținute în spațiul public, una dintre aceste situații vizând așa-zisa existență a unei ambulanțe negre. "Facem un apel ferm la toți cei care primesc astfel de mesaje: NU LE POPULARIZAȚI ȘI NU LE REDISTRIBUIȚI! Acestea sunt mesaje false și nu fac altceva decât să creeze o stare de panică nejustificată. Oameni buni, AMBULANȚA NEAGRĂ NU EXISTĂ!", atrag atenția reprezentanții MAI.
Subiectul a revenit în actualitate după un incident petrecut noaptea trecută în București. O femeie a fost agresată, miercuri noaptea, de către un grup de persoane, în timp ce se afla într-o maşină tip ambulanţă cu care călătorea prin ţară pentru a realiza un circuit intitulat ''Salvaţi literatura'', potrivit Agerpres. Atacatorii au presupus că este vorba de aşa-zisa ambulanţă care fură copii. Persoana vătămată a primit îngrijiri medicale de specialitate în incinta subunităţii de poliţie, dar a refuzat să fie dusă la spital. Cu privire la vehiculul folosit de victimă, s-a stabilit că este unul privat, nu aparţine sistemului de ambulanţă şi nu are utilitate medicală, spun poliţiştii. Citeste si Psihoza ambulanței care fură copii. O scriitoare care se afla într-o mașină tip ambulanță, în turul „Salvați literatura”, a fost agresată în zona Gării de Nord
Iată mesajul Poliției Române postat pe pagina oficială de Facebook:
Nu e neagră, e albă și nu fură copii, aduce cultura în comunitate!
Nu e neagră, e albă și nu fură copii, aduce cultura în comunitate…este o simplă ambulanță casată, folosită într-un proiect cultural.
MIT: O ambulanță neagră se plimbă prin oraș și răpește copii pentru a le lua organele.
ADEVĂR: În România nu au fost înregistrate astfel de cazuri.
Emoția și rațiunea ne ghidează comportamentul, iar o decizie emoțională este bine să fie trecută prin filtrul rațiunii, chiar și ,,la cald”.
Dacă ai văzut ceva care ți se pare suspect, sună la numărul 112, venim imediat și clarificăm situația. Ne poți sprijini prin furnizarea cât mai multor informații care vor fi transmise în timp real, din dispecerat, colegilor care vin la sesizarea pe care ai făcut-o.
Te rugăm să nu distribui pe rețelele de socializare mesaje false. Acestea nu fac altceva decât să creeze o stare de panică nejustificată pentru orice părinte care își dorește tot ce-i mai bun pentru copilul său.