-EchipaÈ›i-vă corespunzător autovehiculul pentru circulaÈ›ia în condiÈ›ii de iarnă(anvelope specifice sezonului, lanÈ›uri antiderapante, lopată, săculeÈ› cu nisip, rezervă de combustibil etc). Este bine ca din autoturism să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apă potabilă È™i cel puÈ›in un telefon mobil cu încărcător la priza auto.
- AdaptaÅ£i permanent viteza de rulare la condiÅ£iile de drum ÅŸi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaÅ£i în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaÅ£i cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanÅ£a de frânare în astfel de condiÅ£ii este mult mai mare.
- EvitaÅ£i acÅ£ionarea bruscă a sistemului de frânare ÅŸi a mecanismului de direcÅ£ie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceÅ£i poate derapa. FolosiÅ£i cu precădere frâna de motor atunci când rulaÅ£i pe un carosabil alunecos! Nu efectuaÅ£i depăşiri riscante!
-VerificaÅ£i instalaÅ£ia de iluminare-semnalizare, nivelul uleiului, antigelului, lichidului de parbriz, precum ÅŸi instalaÅ£ia de climatizare. CurăţaÅ£i în permanenţă farurile ÅŸi blocurile de semnalizare.
- AbordaÅ£i curbele uÅŸor, păstrând o viteză redusă ÅŸi uniform!
- PăstraÅ£i o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă!
- În situaÅ£ia în care rămâneÅ£i în pană pe un sector de drum înzăpezit, scoateÅ£i autovehicululul cât mai în afara părÅ£ii carosabile pentru a nu bloca intervenÅ£ia utilajelor de deszăpezire ÅŸi aprindeÅ£i lămpile de poziÅ£ie ÅŸi de avarie.