Mai multe explozii in Egipt, in timpul slujbei de Florii: Cel putin 28 de oameni au murit si 100 au fost raniti! VIDEO

Mai multe explozii in Egipt, in timpul slujbei de Florii: Cel putin 28 de oameni au murit si 100 au fost raniti! VIDEO

O bomba a explodat, duminica, in timpul slujbei de Florii, intr-o biserica din orasul Tanta, din Egipt. Din primele informatii se pare ca cel putin 26 de persoane si-au pierdut viata, alte 71 fiind ranite. O a doua deflagratie a avut loc langa un loc de antrenament al politistilor din acelasi oras, iar o a treia a avut loc in Alexandria, de aceasta data murind 2 persoane si fiind ranite 21.

Ziarul de stat Al-Ahram, citat de Al Arabyia, anunta ca un dispozitiv exploziv a fost plasat chiar in biserica ortodoxa copta, sub un scaun.

Explozia a avut loc cu putin inainte de ora 10.00 in biserica Mar Girgis din Tanta, oras aflat la circa 80 km nord fata de capitala Cairo, anunta televiziunea de stat.

Guvernatorul provinciei, Ahmad Deif, a declarat la televiziunea de stat ca explozia a avut loc in biserica. "Ori o bomba a fost plantata (in biserica - n. red.) ori cineva s-a aruncat in aer", a spus acesta.

Pe retelele de socializare au inceput sa apara fotografii si chiar inregistrari din biserica unde a avut loc deflagratia. In imagini se pot vedea bancile din biserica pline de sange, podeaua rosie si oameni scosi afara pe targa. Oamenii tipa ingroziti, se trag cu mainile de par, iar tabloul e unul de cosmar. Pe unele banci inca se mai afla oameni lungiti, care, cel mai probabil, nu mai sunt in viata.

"A fost o explozie uriasa in sala. Focul si fumul au umplut incaperea, iar oamenii erau raniti grav. Am vazut intestinele celor raniti", povesteste una dintre persoanele aflate in biserica in timpul deflagratiei, Vivian Fareeg.

Iata si imaginile care erau transmise la TV inainte de momentul exploziei. In momentul in care aceasta are loc se intrerupe semnalul:
 

Conform Daily News Egypt, o a doua explozie ar fi avut loc si langa un poligon de antrenament al politistilor, in acelasi oras, la putin timp dupa cea din biserica.

O a treia explozie a avut loc, tot duminica si tot in fata unei biserici, in Alexandria, anunta televiziunea de stat egipteana, citata de The Independent. De aceasta data, e vorba despre un kamikaze. In urma atacului au murit doua persoane si 21 au fost ranite.

Nimeni nu a revendicat pana la aceasta ora atacurile.

Papa Francisc a deplans atacurile, care vin cu cateva saptamani inainte de o vizita a sa in Cairo. Suveranul pontif a fost anuntat despre atacuri in timp ce sustinea slujba de Florii in Piata Sf. Petru din Vatican. Informatia i-a parvenit pe o bucata de hartie, anunta The Independent. Acesta a transmis condoleante si s-a rugat pentru victimele atacurilor. Ziare.com

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...