La spital cu arsuri pe față și mâini, după ce a încercat să își salveze din foc animalele și furajele! (Foto)

Pompierii au intervenit rapid și au oprit propagarea flăcărilor la mai multe utilaje agricole, dar și la celelalte construcții din gospodărie.

La spital cu arsuri pe față și mâini, după ce a încercat să își salveze din foc animalele și furajele! (Foto)

Un botoșănean în vârstă de 51 de ani a suferit arsuri pe față și mâini în timp ce încerca să stingă un incendiu care s-a produs în gospodăria sa.

S-a întâmplat în urmă cu puțin, în localitatea Guranda, din județul Botoșani. Un vecin a văzut flăcările și a sunat după ajutor. 

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu două autospeciale cu apă și spumă, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Durnești.

Salvatorii au constatat că ardeau violent un adăpost de animale, lemne de foc și furaje, iar proprietarul prezenta arsuri pe mâini și față. Bărbatul a fost preluat de echipajul medical și transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate.

Pompierii au intervenit rapid și au oprit propagarea flăcărilor la mai multe utilaje agricole, dar și la celelalte construcții din gospodărie. Intervenția a fost îngreunată de vântul care sufla cu putere și întreținea arderea. O capră care se afla în adăpost nu a mai putut fi salvată.

Cel mai probabil, incendiul a fost generat de utilizarea focului deschis în spații deschise.

Pompierii reamintesc faptul că, până la ora 18:00, județul Botoșani se va afla sub o atenționare meteorologică tip cod portocaliu de intensificări locale și temporare ale vântului, cu viteze de 80 – 85 km/h.

În condiții de vânt puternic, folosirea focului deschis în gospodării este foarte periculoasă, fiind interzisă. Vântul poate propaga focul, într-un timp foarte scurt, la clădiri, depozite, păduri, rețele de electricitate etc.

De asemenea, pentru a preveni incendiile, nu trebuie aruncate resturi de țigară sau bețe de chibrit aproape de căpițele de fân sau de locurile în care sunt depozitate furaje, lemne de foc, substanțe inflamabile sau alte materiale combustibile și nici pe terenuri cu vegetație uscată.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
56

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
85

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
79

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...