Incendiu violent într-o gospodărie, proprietara și fiul ei au ajuns la spital (Foto)

Pompierii au reușit să stingă flăcările și să salveze animalele și păsările din curte. Au fost protejate de flăcări casa și depozitele de furaje și de lemne.

Incendiu violent într-o gospodărie, proprietara și fiul ei au ajuns la spital (Foto)

Un incendiu violent a izbucnit seara trecută, într-o gospodărie din localitatea Hilișeu-Cloșca. Când a văzut flăcările, proprietara a cerut ajutor, însă o bucătărie de vară și grajdul de animale ardeau deja generalizat.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu trei autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și una SAJ, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Hilișeu-Horia.

Pompierii au acționat pentru stingerea incendiului, care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 85 mp, și au protejat de flăcări casa, construită în aceeași curte, depozitul de furaje și cel de lemne. Au fost salvate o bovină, două capre, un cal și mai multe păsări.

Proprietara, o femeie de 74 de ani, dar și fiul acesteia, în vârstă de 48 de ani, au suferit atacuri de panică, fiind preluați și transportați la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unei sobe în funcțiune, care a fost lăsată nesupravegheată.



Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării sobelor, respectați următoarele recomandări:

-amplasaţi, în faţa sobelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere;

-stingeţi focul înainte de a părăsi locuinţa și nu adormiţi cu focul aprins în sobă;

-în timpul funcționării, nu lăsați ușa sobei deschisă;

-nu așezați materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete;

-nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;

-nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
56

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
85

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
79

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...