Grup de hoți prins de polițiști. Dădeau lovituri în serie, în toate județele Moldovei!

Grup de hoți prins de polițiști. Dădeau lovituri în serie, în toate județele Moldovei!

Cei şase hoţi sunt suspecţi în zeci de furturi, inclusiv pe teritoriul județului Botoșani. Căpetenia hoţilor a ascuns numai pentru el 44.000 de euro. Deşi a fost capturat de poliţie, nu a spus încă unde sunt banii.

Potrivit Ziarul de Iași, șase ţigani din Moţca, Iași, care dăduseră lovitura vieţii lor în materie de escrocherii, au fost prinşi zilele trecute de către poliţiştii ieşeni, după o anchetă “maraton”. Săptămâna trecută, cei şase au reuşit să fure din casa unor pensionari , de 90 şi 85 de ani, o geantă cu 44.000 de euro şi 110.000 lei.

Anchetatorii cred că ţiganii ar putea fi autorii a zeci de escrocherii în dosare rămase, până zilele acestea, cu autori neidentificaţi. Capul reţelei este Ovidiu Nunucă, poreclit „Stângă“ de către „conaţionalii“ din Moţca. Acesta şi cu alţii din grup sunt suspecţi în zeci de furturi, realizate în mediul rural, în mai multe judeţe: Iaşi, Suceava, Vaslui, Botoşani, Neamţ.

Ei schimbau săptămânal maşinile cu care se deplasau prin localităţile rurale, în căutare de vârstnici cu bani puşi deoparte. Dacă pensionarii abordaţi aveau bani, însă nu reuşeau să îi fure ziua, se în­torceau şi intrau în casele oamenilor pe timpul nopţii. Metoda „brevetată“ de ei este simplă: întrebau oamenii din sate dacă ştiu pe cineva care vinde cartofi, vin, fasole, sau ouă. Apoi mergeau la persoanele respective şi le băteau la poartă: unul dintre ţigani ţinea de vorbă gazda la poartă, iar ceilalţi intrau în casă prin spate şi cotrobăiau.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...