(Foto) Polițiștii botoșăneni au organizat miercuri o acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere

(Foto) Polițiștii botoșăneni au organizat miercuri o acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere

Miercuri, 21 aprilie 2021, în intervalul orar 10:00-14:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii accidentelor rutiere care au ca principală cauză generatoare neacordarea priorității de trecere a pietonilor care au acest drept.

Astfel, în urma desfășurării activităților au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 7.000 de lei, totodată fiind reținute 13 permise de conducere, dintre care 11 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea părții carosabile și două pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În timpul acestei acțiuni, în jurul orei 11:00, polițiștii rutieri au surprins pe Calea Națională, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani din municipiul Botoșani, care nu a acordat prioritate de trecere unei femei angajate regulamentar în traversarea părții carosabile.

Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 580 de lei, fiindu-i suspendat și dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile.            

În primele trei luni ale acestuia an, în municipiul Botoșani s-au produs 16 accidente rutiere soldate cu victime, cu 10 mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut. În urma producerii accidentelor au rezultat 4 victime rănite grav și 14 victime rănite ușor.

Principala cauză a producerii accidentelor, în 8 dintre cazuri, a fost neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea părții carosabile.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Așteptare. De Emilia-Paula Zagavei

Luni, 17 Mai 2021
63

Ca de obicei la venirea serii publicăm o nouă poezie plină de sensibilitate venită pe adresa de e-mail a redacție. Vă dorim lectură plăcută.***AȘTEPTAREde Emilia-Paula Zagavei...

Doar 11 medici de familie din județul Botoșani au început să vaccineze pacienți împotriva COVID-19

Luni, 17 Mai 2021
771

Doar un sfert dintre medicii de familie din judeţul Botoşani care s-au înscris în campania de vaccinare anti-COVID-19 au administrat, până în prezent, doze de vaccin pacien...

Un bărbat abia eliberat din închisoare a înjunghiat un consătean

Luni, 17 Mai 2021
866

Un sătean din judeţul Botoşani a fost înjunghiat în zona inimii de un bărbat în faţa unei crâşme. Motivul atacului a fost unul banal şi se pare nu exista un conflict mai...