(Foto) Polițiștii botoșăneni au organizat miercuri o acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere

(Foto) Polițiștii botoșăneni au organizat miercuri o acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere

Miercuri, 21 aprilie 2021, în intervalul orar 10:00-14:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii accidentelor rutiere care au ca principală cauză generatoare neacordarea priorității de trecere a pietonilor care au acest drept.

Astfel, în urma desfășurării activităților au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 7.000 de lei, totodată fiind reținute 13 permise de conducere, dintre care 11 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea părții carosabile și două pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În timpul acestei acțiuni, în jurul orei 11:00, polițiștii rutieri au surprins pe Calea Națională, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani din municipiul Botoșani, care nu a acordat prioritate de trecere unei femei angajate regulamentar în traversarea părții carosabile.

Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 580 de lei, fiindu-i suspendat și dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile.            

În primele trei luni ale acestuia an, în municipiul Botoșani s-au produs 16 accidente rutiere soldate cu victime, cu 10 mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut. În urma producerii accidentelor au rezultat 4 victime rănite grav și 14 victime rănite ușor.

Principala cauză a producerii accidentelor, în 8 dintre cazuri, a fost neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea părții carosabile.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Antifrauda a plecat cu Mărțișorul: Controale la comercianții de flori și ornamente cu ocazia zilei de 8 martie!

astăzi, 10:28
15

Inspectorii din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) controlează în această perioadă (29 februarie - 8 martie) persoanele și firmele care activează în domeniul comer...

Masă sănătoasă pentru aproximativ 11.000 de elevi din județul Botoșani!

astăzi, 09:46
56

10.786 de elevi din județul Botoșani vor primi, în anul școlar 2023-2024, o masă sănătoasă la școală.Programul „Masă caldă în școli” a fost înlocuit cu Pr...

Pod nou peste Siret, pe DN 29A Suceava – Dorohoi, de circa 70 de milioane de lei

astăzi, 09:11
381

Unul dintre cele mai șubrede poduri rutiere de pe un drum național, cel de pe DN 29A Suceava – Dorohoi, la limita dintre Zvoriștea și localitatea botoșăneană Vârfu Câmpului, v...