Grenadă defensivă, rămasă neexplodată din vremea războiului, descoperită în grădina unui localnic din Guranda

Grenadă defensivă, rămasă neexplodată din vremea războiului, descoperită în grădina unui localnic din Guranda

Reprezentanții ISU de la Botoșani ai anunțat o descoperire mai puțin obișnuită la Guranda, comuna Durnești, unde un bărbat a găsit un element de muniție în timp ce săpa în grădină.

S-a întâmplat în urmă cu puțin timp, iar solicitați să intervină, pirotehnicienii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani au constatat că este vorba de o grenadă de mână defensivă, rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare.

“Misiunea a prezentat un risc crescut întrucât muniția era în perfectă stare de funcționare și avea focosul secționat. Grenada a fost ridicată și transportată în poligonul militar de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară”, a explicat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi și să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

 

Spune-ne opinia ta