Două botoşănence au distrus o livadă de măslini în Italia!

Două botoşănence, mamă şi fiică, au fost prinse la furat în Italia, după ce au devastat o livadă de măslini. Cele două, plecate dintr-o comună din judeţul Botoşani în urmă cu câţiva ani, au fost puse să înapoieze măslinele furate şi s-au ales și cu măsuri de control judiciar. 

Două botoşănence au distrus o livadă de măslini în Italia!

 Sursa FOTO: Libertatea.ro  

Sanda L, de 28 de ani, şi Elena L., de 60 de ani, originare din localitatea Ionăşeni, comuna Truşeşti, au fost ajutate de un italian să fure măslinele, Consenza G., de 38 de ani.

Cei trei au fost prinşi de carabinieri, la jumătatea acestei luni, în zona Guarrato, provincia Trapani, regiunea Sicilia.

Pentru a lua cât mai multe măsline, femeile și complicele lor s-au folosit de un motoferăstrău pentru a tăia ramurile copacilor ce făceau parte din livada unui bătrân de 81 de ani. 

Când au fost prinşi, au fost găsiţi asupra lor câţiva saci cu măsline, însă pagubele sunt şi mai mari din cauza stricăciunilor făcute. 

Au fost duşi în faţa unui judecător de la Tribunalul din Trapani, care a dispus eliberarea lor sub control judiciar, iar măslinele recuperate au fost înapoiate imediat proprietarului legitim.

Oamenii din comuna natală spun că cele două nu erau văzute bine nici cât erau în ţară şi că, după ce au plecat în Peninsulă, au venit doar de câteva ori în vizită acasă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
455

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
625

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
728

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...