Bărbat mort, iar altul grav rănit în timp ce lucrau la construirea unui bloc de apartamente!

Polițiștii din Suceava au deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă.

Bărbat mort, iar altul grav rănit în timp ce lucrau la construirea unui bloc de apartamente!

   Foto: News Bucovina

În cursul zilei de joi, în jurul orei 13:30, Poliția Orașului Gura Humorului a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe un șantier de pe raza orașului, unde se construiește un bloc de apartamente s-a produs un accident de muncă.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că, la intersecția străzilor Sf. Mihail cu Vasile Alecsandri de pe raza orașului Gura Humorului, este în construcție un bloc de apartamente, lucrările fiind executate de o firmă de specialitate.

În jurul orei 13:30 se executau lucrări la înălțime de turnare a unei șape de ciment, moment în care brațul pompei de turnare s-a defectat, un furtun de alimentare lovind pe doi muncitori care îl manipulau, respectiv un bărbat de 42 ani din comuna Vadu Moldovei și un alt bărbat de 27 din comuna Pătrăuți.

În urma accidentului a rezultat decesul bărbatului de 42 de ani și rănirea celuilalt muncitor de 27 de ani.

Cu privire la eveniment a fost informat Inspectoratul Teritorial de Munca Suceava pentru efectuarea de verificări conform competențelor.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Suceava, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

astăzi, 20:20

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

astăzi, 19:40

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...