Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

Mai multe organe ale legii au fost trimise la fața locului pentru a gestiona situația.

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

   Foto: Știri.Botoșani.Ro/Florin Timofte

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție, jandarmi, polițiști locali și pompieri, dar și Serviciul Județean de Ambulanță.

De asemenea, a fost chemat în sprijin și un negociator pentru a-l convinge pe bărbat să coboare din copac. Pe gardul cimitirului au fost puse mai multe pături.

Până la urmă individul a coborât din copac cu ajutorul unui pompier alpinist. A fost urcat în Ambulanță și consultat de echipajul prezent la fața locului, iar ulterior a fost preluat de un echipaj de poliție. 

Salvatorul zilei, un pompier alpinist

Copacul în care bărbatul s-a urcat avea o înălțime de aproximativ 30 de metri.

Salvatorul botoșănean spune că misiunea a fost una puțin dificilă, deoarece nu au avut cum să își amplaseze tehnica din dotare, însă au reușit după negocieri să îl salveze pe bărbat.

A fost o intervenție puțin mai dificilă, deoarece nu am avum cum să amplasăm tehnică la locul intervenției. În urma negocierilor, persoana care amenința că se aruncă, am reușit și am convins-o să coboare. Aproximativ 30 de metri avea copacul. Am mai avut astfel de intervenții în care am fost solicitați”, a declarat plutonier adjutant Vlăduţ Grigoruţă.

Mai mult decât atât, salvatorul spune că bărbatul care amenința că se aruncă din copac nu a fost deloc cooperantă. Vlăduț Grigoruță spune că trebuie să intri în mintea unor astfel de oameni și să înțelegi cam care ar fi motivele care au dus la acest lucru.

Intervenția este dificilă atunci când persoana respectivă nu vrea să coopereze, ca și în cazul de față. Majoritatea persoanelor de acest fel, care ajung într-o astfel de situație, clar că este greu să le convingi să coboare. Trebuie să intri în mintea lui, să reușești să înțelegi de ce vrea să facă acest lucru și să îl faci să înțeleagă că nu este cea mai bună variantă”, a adăugat Vlăduț Grigoruță.

 













 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

astăzi, 15:42

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

astăzi, 14:15

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...

Prefectul Dan Nechifor solicită patrule ale oamenilor legii non-stop în zona Centrului Vechi! (video)

astăzi, 12:20

Joi dimineață a avut loc prima conferință de presă organizată de Dan Nechifor în calitate de prefect al județului Botoșani. Printre subiectele aflate pe ordinea de zi se numără și ...