Razie de amploare în zonele ”fierbinți” din Botoșani! Două persoane băgate după gratii, amenzi de peste 20.000 de lei! (Foto)

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a Inspectoratului General pentru Imigrări, a Inspectoratului Județean de Jandarmi  și a reprezentanților Locativa, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și pentru verificarea legalității persoanelor care locuisc în imobile aparținând S.C. Locativa, din zonele Parcul Tineretului, Centrul Vechi, zona străzii Adrian Adamiu, ANL Cișmea și Textila.

Activitățile au fost desfășurate la data de 19 septembrie, în intervalul orar 07:00-13:00, prilej cu care au fost legitimate 340 de persoane, 9 dintre acestea fiind supuse controlului corporal, fără a fi identificate bunuri interzise la deținere, iar față de 3 persoane a fost dispusă măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.




De asemenena, au fost controlate 280 de imobile aparținând societății Locativa, prilej cu care au fost identificate cinci persoane vizate de anchete penale în curs, care au fost conduse la sediul poliției, ulterior față de două dintre acestea fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

În acelasși context, au fost controlate peste 100 de autovehicule, depistate în zonele vizate de polițiști, ia în urma neregulilor constatate au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 22.000 de lei.

Reținut pentru înșelăciune!

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 51 de ani, din municipiul Botoșani, acesta fiind bănuit de comiterea infracțiunii de îînșelăciune.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, la data de 12 septembrie, în timp ce se afla în Piața Centrală din municipiul Botoșani, i-ar fi promis victimei că-i va oferi anumite bunuri, contra sumei de 450 de lei, pe care a primit-o de la aceasta, ulterior neîndeplinidu-și promisiunea, întrucât nu deținea bunurile respective.

Bărbatul a fost introdus în centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune. 

Băgat după gratii pentru lovire sau alte violențe!

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au reținut un bărbat de 40 de ani, din municipiul Botoșani, care la data de 10 septembrie, însoțit de doi minori, ar fi lovit victima, un tânăr de 19 ani, în timp ce acesta se afla pe strada Săvenilor.

Față de părinții minorilor a fost dispusă sancționarea contravențională cu amendă conform Legii 61 din 1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială.

Victima nu depune plângere prealabilă pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe. 

Bărbatul de 40 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii, a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al .I.P.J. Botoșani.










 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ea este ”diva” din Botoșai pe care instanța o obligă să muncească în folosul comunității!

astăzi, 13:40

Cunoscută în zona emisiunilor mondene și de cancan din România, botoșăneanca în vârstă de 28 de ani va schimba, pentru o vreme, ”peisajul” monden. Asta î...

A plătit 2.000 de euro pentru dreptul de a rămâne ilegal într-un stat Schengen!

astăzi, 12:57

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la controlul de...

Gest admirabil al unui pompier botoșănean: Și-a ”dăruit” ziua de naștere copiilor sinistraților din Galați! (Foto)

astăzi, 11:52

Copiii văd și simt lucrurile altfel, iar aceste zile, în care s-au văzut nevoiți să își părăsească propria casă, le vor rămâne în minte pentru totdeauna. Sunt putern...