Azi-noapte: O familie din județ a ajuns la spital, intoxicată

Azi-noapte: O familie din județ a ajuns la spital, intoxicată

O întreagă familie a ajuns la spital, prezentând amețeli și stare generală de rău, membrii acesteia fiind intoxicați cu un amestec periculos de vapori. S-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în localitatea Leorda, din județul Botoșani.

O femeie și soțul ei, ambii în vârstă de 31 de ani, precum și două fete, în vârstă de 12, respectiv șase ani, au început să acuze stare de moleșeală și greață, după ce, potrivit forțelor de intervenție, femeia a șters petele de mucegai de pe pereți cu clor, apoi a utilizat o vopsea de păr pe bază de amoniac. Amestecul de vapori dintre cele două substanțe de risc a făcut-o pe casnică să își piardă cunoștința, la scurt timp de la folosirea celor două produse în spațiu închis, fără ventilare. Alertat, soțul a scos-o afară, la aer, timp în care atât el, cât și cele două fete, au început să se simtă rău și slăbiți.

Bărbatul a solicitat ajutor, prin apel la 112, efectuat în jurul orei 23:00, la fața locului fiind direcționate două echipaje ale Serviciului Județean de Ambuanță, unul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD, precum și unul de pompieri, pentru evaluarea situației și riscurilor de facto, vaporii emanați în cauză fiind inflamabili. Bărbatul a primit îngrijiri medicale la fața locului, refuzând transportul spre spital, în vreme ce restul membrilor familiei au fost aduși la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Starea acestora a fost, ulterior, stabilizată.