6 persoane au murit si alte 50 sunt ranite la Londra, in incendiul din zgarie-nori

6 persoane au murit si alte 50 sunt ranite la Londra, in incendiul din zgarie-nori

Cel putin 6 persoane au murit si alte 50 au fost ranite, in urma incendiului urias ce a cuprins un turn pe Latimer Road, in vestul Londrei. Flacarile au mistuit intreaga cladire de 24 de etaje, iar sute de pompieri inca se lupta sa le stinga.

Autoritatile spun insa ca bilantul e posibil sa creasca avand in vedere ca operatiunile sunt inca in desfasurare si vor mai dura zile intregi.

Existau temeri ca imobilul s-ar putea prabusi, dar pentru moment cladirea a fost declarata sigura. Seful brigazii de pompieri din Londra spune insa ca in 29 de ani nu a vazut un asemenea incendiu.

Imaginile sunt dramatice si marturiile cutremuratoare. Oamenii povestesc ca au vazut mai multe persoane care au sarit de la etaj in incercarea de a se salva. Ba chiar o femeie si-a aruncat bebelusul de la etajul 9 sau 10, in timp ce striga disparata celor de jos sa-l salveze. El a fost prins de un barbat.

Martorii au povestit ca au vazut si auzit mai multe persoane strigand dupa ajutor la etajele superioare ale cladirii, cel mai probabil fiind blocate acolo. Operatiunile de evacuare au durat ore in sir si nu se stie inca daca mai exista persoane captive in cladire.

Cei care au fost evacuati acuza autoritatile ca le-au spus sa ramana in cladire, desi incendiul devenea tot mai violent.

Ambasada Romaniei in Marea Britanie a anuntat ca verifica daca au fost afectati de incendiu si romani si a pus la dispozitie numarul de urgenta 0044/7738716335.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...