15 hectare de pământ pârjolite de incendii

15 hectare de pământ pârjolite de incendii

Trei incendii de vegetație uscată și miriște au avut loc, miercuri după-amiază, în mai multe localități din județul Botoșani, anunță reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Evenimentele s-au produs în localitatea Trestiana, din municipiul Dorohoi, la Saucenița, din comuna Văculești și pe strada Pacea, din municipiul reședință de județ.

Pompierii din cadrul Detașamentelor din Botoșani și Dorohoi au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Potrivit sursei citate, în total, a ars vegetația uscată de pe aproximativ 15 hectare. De altfel, la Trestiana, pompierii au reușit să oprească propagarea flăcărilor la porumbul de pe circa patru hectare.

„Incendierea vegetației uscate este interzisă, deoarece poate fi pusă în pericol viața oamenilor, poate distruge habitatul unor animale, să afecteze gospodării, locuințe, rețele de electricitate, păduri sau culturi agricole. Vântul contribuie la propagarea flăcărilor, iar dacă incendiile se manifestă aproape de locuințe, pericolul este și mai mare”, informează pompierii botoșăneni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

astăzi, 15:00
357

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
548

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...

Pași importanți pentru realizarea Șoselei de Centură a Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1711

Proiectul pentru realizarea Șoselei de Centură Ocolitoare a municipiului Botoșani a fost scos la licitație. Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în Drumul Expres Botoșani – ...