Anchetă a Poliției și a DSP privind vaccinări fictive contra cost

Anchetă a Poliției și a DSP privind vaccinări fictive contra cost

Organele judiciare anchetează o reclamație înaintată Direcției de Sănătate Publică (DSP) privind un medic din Botoșani, bănuit de solicitarea unor sume de bani pentru vaccinări fictive, a confirmat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Delia Nenișcu.

La data de 2 noiembrie 2021, Direcția de Sănătate Publică Botoșani ne-a redirecționat o sesizare primită de la o persoană, care a relatat faptul că la un centru de vaccinare din municipiul Botoșani, un medic ar solicita bani pentru a introduce persoane în baza de date, în vederea eliberării certificatului verde, fără a le administra vaccinul. Polițiștii efectuează verificări cu privire la cele sesizate, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri”, a spus Nenișcu.

Managerul DSP, Monica Adăscăliței, a precizat că este vorba despre un cadru medical repartizat la centrul de vaccinare din cadrul Școlii nr. 17, mutat între timp în incinta Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”. Oficialul a anunțat că instituția demarează o anchetă, în paralel cu cercetările Poliției, pentru verificarea conduitei personalului medical, aflat în subordinea Primăriei.

„Am primit pe adresa de e-mail a DSP această sesizare, pe care am redirecționat-o organelor competente. Sperăm ca cele reclamate să se infirme. Nu pot să înțeleg nici oamenii care preferă să fie părtași la o infracțiune decât să se vaccineze și se expun știind că nu au un certificat verde veritabil, nu pot să înțeleg nici cum un cadru medical, care a depus un jurământ, poate da dovadă de ignoranță față de sănătatea pacienților și chiar față de lege”, a afirmat Adăscăliței.

„Doresc să fac o sesizare către domnul doctor care vaccina la Școala 17, din județul Botoșani, cu mențiunea că domnul doctor lua bani de la pacienți pentru a le face certificatul de vaccinare fără a fi imunizați și îi băga în baza de date ca și persoane vaccinate. Mi-a făcut și mie această ofertă contra sumei de 200 de euro. Întrucât l-am refuzat și m-am imunizat vă rog să luați măsuri în privința aceasta”, se arată în sesizarea primită, semnată de către o femeie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Cod galben de intensificări ale vântului în această noapte

Vineri, 28 Ianuarie 2022
625

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare de tip cod galben de intensificări ale vântului în județul Botoșani. Inspectoratul Județean pentru Situaț...

8,5 milioane de lei pentru bursele elevilor și fonduri pentru lucrări de reabilitare a mai multor unități de învățământ

Vineri, 28 Ianuarie 2022
237

Municipalitatea alocă din bugetul local peste 8,5 milioane de lei pentru acordarea burselor școlare și repartizează fonduri pentru investiții în mai multe unități de învățăm&acir...

Trei centre de evaluare deschise pentru pacienții infectați cu COVID-19, pentru degrevarea UPU

Vineri, 28 Ianuarie 2022
381

Trei centre de evaluare pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19 au fost deschise în județul Botoşani, a declarat, vineri, managerul Direcției de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica...