Anchetă a Poliției și a DSP privind vaccinări fictive contra cost

Anchetă a Poliției și a DSP privind vaccinări fictive contra cost

Organele judiciare anchetează o reclamație înaintată Direcției de Sănătate Publică (DSP) privind un medic din Botoșani, bănuit de solicitarea unor sume de bani pentru vaccinări fictive, a confirmat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Delia Nenișcu.

La data de 2 noiembrie 2021, Direcția de Sănătate Publică Botoșani ne-a redirecționat o sesizare primită de la o persoană, care a relatat faptul că la un centru de vaccinare din municipiul Botoșani, un medic ar solicita bani pentru a introduce persoane în baza de date, în vederea eliberării certificatului verde, fără a le administra vaccinul. Polițiștii efectuează verificări cu privire la cele sesizate, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri”, a spus Nenișcu.

Managerul DSP, Monica Adăscăliței, a precizat că este vorba despre un cadru medical repartizat la centrul de vaccinare din cadrul Școlii nr. 17, mutat între timp în incinta Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”. Oficialul a anunțat că instituția demarează o anchetă, în paralel cu cercetările Poliției, pentru verificarea conduitei personalului medical, aflat în subordinea Primăriei.

„Am primit pe adresa de e-mail a DSP această sesizare, pe care am redirecționat-o organelor competente. Sperăm ca cele reclamate să se infirme. Nu pot să înțeleg nici oamenii care preferă să fie părtași la o infracțiune decât să se vaccineze și se expun știind că nu au un certificat verde veritabil, nu pot să înțeleg nici cum un cadru medical, care a depus un jurământ, poate da dovadă de ignoranță față de sănătatea pacienților și chiar față de lege”, a afirmat Adăscăliței.

„Doresc să fac o sesizare către domnul doctor care vaccina la Școala 17, din județul Botoșani, cu mențiunea că domnul doctor lua bani de la pacienți pentru a le face certificatul de vaccinare fără a fi imunizați și îi băga în baza de date ca și persoane vaccinate. Mi-a făcut și mie această ofertă contra sumei de 200 de euro. Întrucât l-am refuzat și m-am imunizat vă rog să luați măsuri în privința aceasta”, se arată în sesizarea primită, semnată de către o femeie.

 

Spune-ne opinia ta