Ziua Mondială a Apei a fost marcată la IȘJ de elevi din Hudești, Turcia, Polonia și parteneri din Spania și Letonia, în cadrul unui proiect transnațional (fotogalerie)

Ziua Mondială a Apei a fost marcată la IȘJ de elevi din Hudești, Turcia, Polonia și parteneri din Spania și Letonia, în cadrul unui proiect transnațional (fotogalerie)

De Ziua Mondială a Apei, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Hudești au prezentat la sediul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, proiectul Erasmus „Sciene in our hands”, în cadrul unei activități transnaționale la care au participat fizic elevi din Turcia și Polonia, alături de profesorii lor.

În format on-line s-a alăturat și coordonatorul proiectului din Spania și parteneri din Letonia. Copiii au prezentat invenții științifice precum „racheta cu apă”, „podul de spaghetti”, dar și multe alte experimente.

Școala Gimnazială nr. 1 din Hudești a fost reprezentată de elevi, însoțiți de doamna director profesor Mirela Apătăchioaie și profesorul coordonator de proiect Anamaria Filip.

„Obiectiv principal al proiectului a fost prezentarea științelor ca un obiect real ce poate fi aplicat în viața de zi cu zi a elevilor. Științele vor fi mai atractive pentru elevi, iar metodele inovative si experimentele vor fi introduse în procesul de predare pe parcursul implementării proiectului. Elevii vor dobândi aptitudini necesare în secolul 21, cum ar fi gândirea critică, rezolvarea de probleme, luarea deciziilor. Vă mulțumim pentru implicare și vă asigurăm de tot sprijinul”, a spus Ada Macovei, inspector școlar general al IȘJ.









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1192

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9776

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1310

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...