Ziua Internațională a Educației, sărbătorită de preșcolarii unei grădinițe din Botoșani! (foto)

„Fiecare copil pe care îl educăm este un om pe care îl câștigăm!”: Sub îndemnul acestui slogan, cadrele didactice de la Grădinița cu Program Prelungit „Lizuca” Botoșani, prof. Andreea Racu și Bianca Pațurcă, împreună cu preșcolarii grupei mari, au marcat Ziua Internațională a Educației prin manifestări specifice, al căror obiectiv a fost promovarea importanței acestei zile.

Activitățile desfășurate au fost  variate și atractive, cu teme specifice: „Împreună pentru educație”, „La mulți ani, dragi educatoare!”, „Grădinița- casa noastră”, „Învăț de toate”, „Cartea ne învață lucruri despre viață”, „Educația prin ochi de copil”. Astfel, ei au realizat expoziții de postere, au dansat și au intonat cântece, au ascultat povești frumoase și interesante.

Întrebați ce este educația, copiii au găsit răspunsuri scurte și pline de inocență, precum: „Educația este...doamna educatoare”, „Educația este...fericire”, „Educația este...o poveste”, etc.

Toate acestea au avut ca scop familiarizarea copiilor cu semnificația zilei de 5 octombrie, Ziua Internațională a Educației, zi dedicată dascălilor, celor ce merită respectul și recunoștința.

Mesajul acestei manifestări a fost: „Cei care educă copiii sunt demni de mai multă onoare decât cei ce le dau viață; de aceea, pe lângă viață, dăruiți copiilor și arta de a trăi bine, educându-i.” (Aristotel)



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

astăzi, 20:35

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

astăzi, 20:00

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

astăzi, 19:20

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...