Peste o sută de elevi ai unei școli din Botoșani au învățat astăzi de la polițiști despre drepturile animalelor! (foto)

Ziua Mondială a Animalelor este sărbătorită în fiecare an pe data de 4 octombrie, ziua Sfântului Francisc de Assisi, protector al ecologiei și al animalelor despre care se spune că era capabil să comunice cu necuvântătoarele și să îmblânzească lupii.

În anul 1931, ziua de 4 octombrie a fost adoptată oficial ca Zi Mondială a Animalelor în cadrul Congresului Internațional de Protecție a Animalelor de la Florența, Italia.

Pentru a sensibiliza oamenii cu privire la animale, acest eveniment este sărbătorit în diverse moduri, în țările lumii. Ziua Mondială a Animalelor promovează recunoașterea tuturor animalelor-domestice, sălbatice, cu stăpân sau fără, ca ființe cu drepturi. Este o zi importantă care are ca scop promovarea drepturilor animalelor și susținerii bunăstării lor.

Acest moment a fost marcat și de polițiștii botoșăneni prin activități de promovare a drepturilor animalelor.

Astfel, astăzi, 4 octombrie 2024, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat activități de informare cu elevii Școlii Gimnaziale nr. 11 din municipiul Botoșani.

La activitate au participat peste 100 de elevi, acestora fiindu-le prezentate informații despre drepturile animalelor și responsabilitatea deținerii de animale de companie.

Totodată, a fost evidențiată importanța acestora în dezvoltarea armonioasă si echilibrată a personalității copiilor.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor derulează în permanență activități specifice pentru creșterea gradului de conștientizare în rândul populației, cu privire la necesitatea respectării unor reguli care să asigure un mediu sănătos pentru toate animalele.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

astăzi, 20:00

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

astăzi, 19:20

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...

Ziua Internațională a Educației, sărbătorită de preșcolarii unei grădinițe din Botoșani! (foto)

astăzi, 18:40

Activitățile desfășurate au fost  variate și atractive, cu teme specifice: „Împreună pentru educație”, „La mulți ani, dragi educatoare!”, „Grădinița-...