Mesaj către diriginții elevilor și rolul pe care îl au în parcursul educațional. Bogdan Suruciuc: „Sunt situații de excepție în care consilierea nu are loc” (video)

În cadrul ședinței cu directorii și directorii adjuncți, prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, le-a transmis colegilor săi importanța diriginților în parcursul educațional al elevului.

Prof. Bogdan Suruciuc le-a cerut diriginților să fie mai atenți când vine vorba de consilierea elevilor de clasa a VIII-a, dar și a părinților care au copii în clasa a VIII-.a

Subliniez importanța pe care o au diriginții cel puțin la clasele de a 8-a în consilierea elevilor și părinților pentru alegerea profilului și liceului la care vor să ajungă. Știu că toți și-ar dori să obțină medii de 10 și să se ducă la licee și colegii de top, dar este foarte importantă consilierea pe care o oferă colegii noștri diriginți”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Șeful educației botoșănene a spus că în unele cazuri consilierea este foarte bună, iar în alte situații nu are loc.

„În mare parte este o consiliere bună, dar sunt și situații de excepție în care consilierea nu are loc. Dumneavoastră, ca manageri de unități de învățământ, trebuie să supravegheați și să supervizați această consiliere pentru că aveți o mână de elevi în clasa a 8-a, o mână de părinți care au elevi în clasa a 8-a, pe care trebuie să îi îndrumați bine și foarte bine în parcursul educațional pe care ei și-l aleg”, a adăugat Bogdan Suruciuc.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șeful IJJ Botoșani despre jandarmii pe cale de pensionare. „Asta este ceea ce ne dorim” (video)

astăzi, 14:18

Deficitul de personal este resimțit și la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani, la fel ca în celelalte structuri MAI, însă nu într-un procent semnific...

Ponturi de la doi elevi din Botoșani pentru tinerii care vor să devină jandarmi. „Îi sfătuiesc să acorde o atenție sporită pregătirii fizice” (foto, video)

astăzi, 12:50

Până pe data de 6 octombrie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) din Botoşani desfăşoară activităţi de recrutare a candidaţilor pentru admiterea în instituțiile de &ici...

Urs în preajma unui oraș din Botoșani, autorități în alertă! Marius Havriș: „Am solicitat informarea populației” (video)

astăzi, 10:16

Toate autoritățile abilitate au fost înștiințate pentru a informa populația din zona respectivă.  „Colegii noștri sunt în alertă” Joi după-amiază, pădurar...