Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

„Educația în siguranță salvează o viață!ʺ, a fost activitatea realizată cu elevii Liceului „Demostene Botezʺ Trușești, în preajma Zilei Educației, de către reprezentanții Poliției Comunei Trușești: agent principal de poliție Lucian Coșman și agent de poliție Dorneanu Alexandru.

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității a fost prevenirea implicării elevilor în săvârșirea de infracțiuni comise cu violență în mediul școlar și conștientizarea regimului juridic al răspunderii penale aplicabile minorului.

Polițiștii le-au recomandat elevilor să adopte o atitudine pozitivă, non-conflictuală, explicându-le, într-un limbaj adecvat segmentului lor de vârstă, că este important să ia atitudine și să spună STOP violenței.

 Au fost transmise mesaje preventive în vederea creșterii gradului de informare cu privire la necesitatea implicării în prevenirea situațiilor în care copiii pot deveni victime sau autori ai unor infracțiuni. Victoria obţinută prin violenţă este echivalentul unei înfrângeri!

Activitățile de prevenire și informare cu privire la riscurile asociate  delincvenței juvenile, siguranței minorilor, bullying-ului și consumului de droguri  vor fi continuate  si în perioada următoare.

„Mulțumim reprezentanților Poliției Trușești pentru că sunt de fiecare dată, alături de copii, cadre didactice și părinți!”, au transmis reprezentanții Liceului „Demostene Botez” Trușești.





 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

Friday, 4 October 2024

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

Friday, 4 October 2024

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...

Ziua Internațională a Educației, sărbătorită de preșcolarii unei grădinițe din Botoșani! (foto)

Friday, 4 October 2024

Activitățile desfășurate au fost  variate și atractive, cu teme specifice: „Împreună pentru educație”, „La mulți ani, dragi educatoare!”, „Grădinița-...