Un colegiu de renume și o școală rurală din Botoșani, decorate de Klaus Iohannis de Ziua Educaţiei!

Klaus Iohannis a decorat de Ziua Educaţiei mai multe unităţi de învăţământ din România, printre acestea figurând un colegiu național din municiăiul reședință și o școală din județul Botoșani.

”Onorăm rolul esenţial al tuturor celor care sunt parte a procesului de învăţământ în ghidarea tinerilor noştri pe calea cunoaşterii şi a asumării valorilor pe care se construieşte o societate liberă, prosperă şi puternică. A te dedica formării unor întregi generaţii este una dintre cele mai frumoase vocaţii”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis în mesajul transmis astîzi.

”Să îi preţuim, aşadar, pe cei care deschid minţi şi formează caractere, fiind ei înşişi modele de urmat elevilor pe care îi educă. La mulţi ani tuturor celor care au ales cariera didactică!”, a adăugat  preşedintele.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete de decorare a unor instituţii de învăţământ din ţară.

Astfel, în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru contribuţia dascălilor la dezvoltarea României prin educaţie, pentru profesionalismul şi dăruirea cu care s-au dedicat misiunii transformatoare a şcolii în viaţa elevului, dar şi a comunităţii, preocupându-se de continua îmbunătăţire a actului educaţional, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Comandor Colegiului Naţional „August Treboniu Laurian” din municipiul Botoşani, judeţul Botoşani.

De asemenea, se acordă Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler Şcolii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din satul Dumbrăviţa, comuna Ibăneşti, judeţul Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

BARIERA la punctele de trecere a frontierei de la Stânca-Costești, Racovăț și Rădăuți-Prut! (Vdeo)

astăzi, 14:18

Astăzi, în intervalul orar 8.00-13.00, la nivelul punctelor de trecere a frontierei Stânca-Costești, Racovăț și Rădăuți-Prut de la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției d...

Carmen, o mamă văduvă din Botoșani, are nevoie urgent de ajutor după operație! (Foto)

astăzi, 12:41

”O poate aduce cineva cu mașina de la spitalul din Iași sau o poate ajuta cineva cu bani pentru a căuta o mașină care să o aducă acasă?”, este mesajul transmis public de către pre...

Diplomă de Vrednicie pentru botoșăneanul care salvează inimi: ”Este o onoare care ne amintește de misiunea noastră profundă” (Foto)

astăzi, 10:48

Vlad Plăcintă a primit, din partea Înalt Prea Sfinției Sale Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, Diploma de Vrednicie pentru întreaga activitate desfășurată în cadrul ...