Ziua Educației, marcată în mod inedit la Școala Gimnazială Nr. 1 Rădăuți-Prut (fotogalerie)

Ziua Educației, marcată în mod inedit la Școala Gimnazială Nr. 1 Rădăuți-Prut (fotogalerie)

Educația naște încredere, încrederea naște speranță iar speranța naște pace spunea marele Confucius. Pornind de la aceste cuvinte, cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Rădăuți-Prut au marcat cum au știut ei mai bine Ziua Educației, prin diverse acțiuni menite să sublinieze elevilor importanța educației.

Deși Ziua Educației este marcată în calendarul școlar ca zi nelucrătoare, totuși profesorii și elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Rădăuți-Prut au gândit că nu este un loc mai frumos să serbezi educația decât la școala. Astfel, astăzi 05 octombrie 2022 aceștia s-au întâlnit la structurile Școlii Gimnaziale Nr. 1 Rădăuți-Prut pentru a marca prin diferite activități această zi.

La Școala Gimnazială Nr. 1 Rădăuți Prut elevii clasei a V a au participat la un concurs de cultură generală Micii isteți, organizat de domnii profesori Pamfil Vlad (Ed. Fizică) și Postolachi Vasile (Religie). Cei mici și-au dovedit abilitățile în toate domeniile studiate iar la final istețimea le-a fost premiată de către cei doi organizatori cu pizza și suc. De asemenea cei doi organizatori le-a vorbit elevilor despre importanța educației în drumul vieții.

La Școala Gimnazială nr. 3 Rădăuți-Prut elevii clasei a IV a însoțiți de doamna învățătoare Matei-Popescu Luminița au avut parte de educație vizuală prin intermediul unei excursii în frumoasele obiective turistice ale județului nostru.Nu știu dacă voi schimba lumea. Dar știu că elevii mei o vor face! a declarat doamna învățătoare.

La Școala Gimnazială Nr. 2 Miorcani elevii și cadrele didactice și-au demonstrat abilitățile artistice prin implicarea în campania Dă culoare Școlii tale. Astfel de la cei mai mici și până la cei mai mari (clasa pregătitoare- clasa a VIII a), elevii îndrumați și ajutați de cadrele didactice (înv. Purice Cristina, înv. Apreutese Valentina, înv. Dumitraș Alina Gabi, înv. Gavrilescu Oana Mihaela, prof. Căruceriu Loredana, prof. Luchian Mirela, prof. Nistor Amalia și prof. Moga Adina Liliana) au dat culoare școlii la propriu împodobindu-i pereții cu diferite desene sugestive, referitoare la educație.

„Este minunat când există unitate și dorință de implicare. Și cu puțină imaginație, se pot face multe lucruri frumoase. În cele din urmă toată lumea are numai de câstigat! Și asta e cel mai important”, ne-a declarat doamna profesoara Moga Adina Liliana, consilier pentru proiecte și programe educative școlare și extrașcolare.

(Comunicat de presă)












 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
18

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1432

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
369

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...