Mesajul inspectorului școlar general de Ziua Internațională a Educației: „În fiecare zi putem învăța câte ceva nou pentru a ne autodepăși condiția”

Mesajul inspectorului școlar general de Ziua Internațională a Educației: „În fiecare zi putem învăța câte ceva nou pentru a ne autodepăși condiția”

Astăzi, 5 octombrie, este celebrată Ziua Internațională a Educației, zi în care elevii și profesorii sunt liberi. Cu ocazia acestei zilei, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, Bogdan Suruciuc, a transmis un mesaj.

Oficialul din educație a ținut să sublinieze faptul că rădăcinile educației sunt sădite de părinți, în primii șapte ani din viață, fiind o perioadă extrem de valoroasă pentru dezvoltarea copilului.

„Înainte de toate aș vrea să urez un călduros „La mulți ani” tuturor elevilor, părinților, cadrelor didactice, personalului auxiliar din unitățile de învățământ din județul Botoșani și colaboratorilor Inspectoratului Școlar Județean. Pentru că astăzi este o zi de mare importanță pentru sistemul educațional eu aș vrea să vă vorbesc despre rolul educației în societate. Rădăcinile educației sunt sădite de părinți, în primii 7 ani de viață, perioadă extrem de importantă în dezvoltarea copilului. Continuă în sistemul educațional unde copilul este ajutat să crească de personalul educațional și să se dezvolte armonios pentru a aduce un plus de valoare societății. Educația în anii de școală este pilonul pe care se construiește copilul care va deveni mai apoi adultul responsabil care va excela în profesia aleasă”, a declarat Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al IȘJ.

„Pentru că educația nu ar trebui să se oprească odată absolvite studiile universitare. Cred foarte mult în dezvoltarea pe tot parcursul vieții indiferent de vârstă și indiferent de domeniul în care activăm. În fiecare zi putem învăța câte ceva nou pentru a ne autodepăși condiția dar și pentru a nu lăsa să intervină ignoranța. Închei cu un citat al unui mare psiholog american, John Dewey, care mi se pare sugestiv în această zi de mare însemnătate: ”Educația nu este pregătirea pentru viață, educația este viața însăși”, a mai spus acesta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Snacks-uri retrase de la comercializare de ANSVSA

astăzi, 19:19
155

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță retragerea de la comercializare a produsului „Mogyi Mexicorn cu sare 70 g” și „Mexico...

Monumentul dedicat eroilor căzuți pe front, de la Hlipiceni, a fost dezvelit și sfințit în prezența a zeci de săteni și oficialități (fotogalerie)

astăzi, 18:29
136

Astăzi, 8 iunie, a avut loc festivitatea de dezvelire și sfințire a „Monumentului dedicat eroilor neamului românesc, căzuți pe câmpul de luptă în primul și al doilea Ră...

Premii obținute de elevii din Vorona la concursul „Harmonies francophones”

astăzi, 10:54
232

Nouă elevi de la Liceul Tehnologic din Vorona au obținut premii la concursul „Harmonies francophones”.La secțiunea „interpretare cântec”, premiul I a fost obținut...