Mesajul inspectorului școlar general de Ziua Internațională a Educației: „În fiecare zi putem învăța câte ceva nou pentru a ne autodepăși condiția”

Mesajul inspectorului școlar general de Ziua Internațională a Educației: „În fiecare zi putem învăța câte ceva nou pentru a ne autodepăși condiția”

Astăzi, 5 octombrie, este celebrată Ziua Internațională a Educației, zi în care elevii și profesorii sunt liberi. Cu ocazia acestei zilei, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, Bogdan Suruciuc, a transmis un mesaj.

Oficialul din educație a ținut să sublinieze faptul că rădăcinile educației sunt sădite de părinți, în primii șapte ani din viață, fiind o perioadă extrem de valoroasă pentru dezvoltarea copilului.

„Înainte de toate aș vrea să urez un călduros „La mulți ani” tuturor elevilor, părinților, cadrelor didactice, personalului auxiliar din unitățile de învățământ din județul Botoșani și colaboratorilor Inspectoratului Școlar Județean. Pentru că astăzi este o zi de mare importanță pentru sistemul educațional eu aș vrea să vă vorbesc despre rolul educației în societate. Rădăcinile educației sunt sădite de părinți, în primii 7 ani de viață, perioadă extrem de importantă în dezvoltarea copilului. Continuă în sistemul educațional unde copilul este ajutat să crească de personalul educațional și să se dezvolte armonios pentru a aduce un plus de valoare societății. Educația în anii de școală este pilonul pe care se construiește copilul care va deveni mai apoi adultul responsabil care va excela în profesia aleasă”, a declarat Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al IȘJ.

„Pentru că educația nu ar trebui să se oprească odată absolvite studiile universitare. Cred foarte mult în dezvoltarea pe tot parcursul vieții indiferent de vârstă și indiferent de domeniul în care activăm. În fiecare zi putem învăța câte ceva nou pentru a ne autodepăși condiția dar și pentru a nu lăsa să intervină ignoranța. Închei cu un citat al unui mare psiholog american, John Dewey, care mi se pare sugestiv în această zi de mare însemnătate: ”Educația nu este pregătirea pentru viață, educația este viața însăși”, a mai spus acesta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Rezultate remarcabile obținute de Sinh Dau Botoșani la Campionatul Național de Arme de la Comănești (fotogalerie)

Marţi, 29 Noiembrie 2022
345

În perioada 26 – 27 noiembrie, a avut loc la Centrul de Agrement Trotus - Ionuț Iftimoaie din Comănești, județul Bacău, Campionatul Național de Co Vo Dao (arme tradiționale), manife...

Tânăr absolvent al Academiei de Poliție, aflat la prima sa misiune de asigurare a ordinii și siguranței publice de Ziua Națională a României

Marţi, 29 Noiembrie 2022
834

Sublocotenentul Bogdan Dănilă din Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani, absolvent al Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza" din București, promoția 2022, este la pr...

Două zile de spectacole marca Filarmonica „George Enescu” din Botoșani, cu ocazia Crăciunului

Marţi, 29 Noiembrie 2022
273

Pe 15 și 16 decembrie, botoșănenii și nu doar, sunt așteptați la concertul de Crăciun al Filarmonicii de Stat „George Enescu” din Botoșani. Evenimentul va avea loc la Casa Sindicat...