Zeci de elevi din Trușești au plantat copaci alături de activiștii de mediu în „Luna plantării arborilor” (foto)

De pe 15 martie și până pe 15 aprilie se derulează campania „Luna plantării arborilor”.

Zeci de elevi din Trușești au plantat copaci alături de activiștii de mediu în „Luna plantării arborilor” (foto)

În cadrul „Lunii Plantării Arborilor", pentru a veni în întâmpinarea Zilei Internaționale a Pădurilor marcată în fiecare an la data de 21 martie, elevii de la Liceul „Demostene Botez" Trușești, au sădit viitorul împreună cu reprezentanții de la Ocolul Silvic Trușești.

După o scurtă escală în Pepiniera Guranda, unde elevii au asistat la activitățile de sezon, aceștia au mers într-o plantație afectată de seceta din vară, unde au fost înlocuiți puieții uscați. Întreaga inițiativă de plantare a putut fi adusă la viață prin intermediul colaborării dintre școală și Ocolul Silvic Trușești, care s-a transformat într-un demers comun al unui proiect intitulat „Împreună facem natura să zâmbească!"

Proiectul oferă posibilitatea de a desfăşura activităţi de educaţie ecologică prin care să poată fi cultivate interesul şi dragostea elevilor pentru lumea înconjurătoare, pentru protejarea mediului.

Totodată urmăreşte responsabilizarea elevilor faţă de importanţa protejării mediului înconjurător, conturarea deprinderilor şi a atitudinilor de a preţui şi respecta mediul prin comportamente civilizate, dar şi sensibilizarea cetăţenilor privind importanţa mediului înconjurător. Derularea acestui proiect oferă şcolii şi elevilor ei avantaje şi beneficii de ordin intelectual, educativ, moral, afectiv şi practic, beneficii care se vor reflecta ulterior asupra atitudinii comunităţii locale. Implicarea elevilor în viaţa comunităţii prin activităţile ecologice urmăreşte formarea unui comportament ecoprotectiv, care cu siguranţă va folosi în definitivarea personalităţii şi conştiinţei viitorilor cetăţeni.

Scopul proiectului este schimbarea atitudinii oamenilor față de mediul înconjurător, promovarea stilului de viață sănătos într-un mediu înconjurător mult mai sănătos.

Dacă fiecare dintre noi plantează azi un copac sau o plantă, mâine vom respira un aer mai curat, iar natura ne va răsplăti! Astăzi, mai mult decât oricând, fiecare dintre noi trebuie să se implice în acţiuni voluntare menite a proteja mediul înconjurător, a recrea natura în care plantele şi copacii să-şi regăsească locul binemeritat”, au precizat reprezentanții Liceului „Demostene Botez” din Trușești.





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

astăzi, 23:19
3

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
51

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
57

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...