Zeci de absenți și un elev eliminat pentru fraudă la proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat

Zeci de absenți și un elev eliminat pentru fraudă la proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat

La nivelul județului Botoșani 2609 elevi, din 2758 de elevi înscriși au susținut astăzi, 20 iunie, proba scrisă la limba română din cadrul examenului național de bacalaureat, informează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

La centrul de examen de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoșani, un elev a fost eliminat pentru fraudă, pierzând astfel, dreptul de a participa la examenul de bacalaureat în următoarele două sesiuni.

Elevii au fost instruiți referitor la faptul că sunt interzise în sala de examen telefoanele mobile, căștile audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care să permită conectarea la internet, iar încălcarea acestor reguli clare este sancționată  foarte aspru.

Au absentat la proba de limba și literatura română 39 de elevi. Dintre elevii înscriși la bacalaureat, 200 de candidați sunt absolvenți din serii anterioare, în timp ce 2558 sunt absolvenți ai anului școlar 2021 - 2022.

În zilele următoare, în data de 21 iunie elevii vor susține proba scrisă obligatorie a profilului (matematică/istorie), iar pe 22 iunie va fi proba la alegere. Elevii care au urmat cursurile filierei bilingv-francofone, susțin pe data de 23 iunie proba scrisă la disciplina non-lingvistică.

În conformitate cu Anexa 2 la ordinul MECTS nr. 4799/31.08.2010, privind organizarea si desfăşurarea examenului de bacalaureat - 2011, Art. 95 - (1) Se interzice cu desăvârșire colectarea sau favorizarea acțiunii de colectare a unor fonduri materiale sau bănești de la candidați, de la părinții acestora sau de la orice persoana care are rude în rândul candidaților, fonduri care au ca destinație asigurarea cazării, a meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din centrele de examen sau de evaluare. (2) Conducerile unităților de învăţământ vor lua toate masurile pentru informarea cadrelor didactice, elevilor si parintilor referitor la prevederile mentionate la alin. (1) si pentru a nu permite încalcarea acestora.

„Succes, noroc și obținerea rezultatului dorit în aceste zile dificile ale examenului de Bacalaureat. Fiți încrezători în abilitățile voastre, păstrați o atitudine pozitivă și credeți – totul va fi bine! Alese mulțumiri, tuturor colegilor implicați în organizarea și desfășurarea examenului național de bacalaureat”, a precizat Bogdan Suruciuc, inspector școlar general IȘJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
663

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
1063

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
629

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...