Vacanța de primăvară: Cu excepția celor din ani terminali, elevii vor avea vacanță între 2 aprilie și 4 mai

Vacanța de primăvară: Cu excepția celor din ani terminali, elevii vor avea vacanță între 2 aprilie și 4 mai

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat astăzi, joi, cum vor funcționa școlile în perioada următoare, modul de desfășurare a examenelor, dar și perioada în care elevii vor avea vacanță.

Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite, conform calendarului deja aprobat, adică 22-25 iunie probele scrise la Evaluarea Națională și 28 iunie - 1 iulie probele scrise de Bacalureat. La Bacalaureat, probele scrise vor fi echivalate conform unor proceduri elaborate de Minister și se vor susține competențele digitale pentru promoțiile anterioare.

De asemenea, cu excepția claselor terminale și pentru care structura anului școlar nu va suferi nicio modificare, vacanța de primăvară va începe în data de 2 aprilie și se va termina pe 4 mai.

Astfel, clasele terminale vor avea vacanță de Paștele catolic între 2-11 aprilie, iar vacanța pentru Paștele ortodox va fi între 30 aprilie - 9 mai.

Între 12 și 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate orele.

Semestrul al II-lea va fi redus cu o săptămână pentru toate clasele, cu excepția celor terminale, adică pe 25 iunie.  Pentru că tezele nu se mai susțin, iar notele sunt mai puține decât în alți ani, Cîmpeanu spune că lipsa acestora se va putea "comprima" pentru a încheia situațiile școlare ale elevilor fără a fi nevoie de ore de recuperare. Pentru filiera tehnologică și învățământul profesional, ministrul a anunțat că finalul semestrului II rămâne la forma stabilită inițial, adică un semestru de 36 de săptămâni, nu de 34 ca la restul claselor.

Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a și testările Pisa rămân programate cu prezență fizică în școlile din localitățile necarantinate. Evaluarea Națională pentru clasa a II-a nu va mai avea loc în perioada 20-23 aprilie, ci între 25-28 mai.

Pentru rezolvarea inechitățior, ministrul a decis ca simulările și evaluările pentru elevii din localitățile carantinate să poată fi organizate după ieșirea din carantină. În același timp, programul de acțiuni remediale se va derula în toată perioada în care sunt acțiuni didactice și în localitățile unde rata de infectare este de sub 6 la mia de locuitori. Totodată, programul "Școala altfel" nu va mai avea loc.

 

Spune-ne opinia ta