Un elev a obținut schimbarea peste noapte a orei de începere a unei olimpiade județene care are loc duminică!

Situația este unică, deocamdată, nemaiexistând în istoria recentă vreo scindare pe clase în părți ale zilei pentru aceeași olimpiadă.

Un elev a obținut schimbarea peste noapte a orei de începere a unei olimpiade județene care are loc duminică!

   Foto: Edupedu.ro

Măsura a fost luată cu 6 zile înainte de olimpiadă și printr-un document fără valoare normativă – o adresă administrativă.

Solicitarea care a produs ca toți elevii de clasa a VIII-a participanți la Olimpiada Națională de Geografie (ONG), etapa județeană de duminică, 17 martie, să înceapă proba scrisă de la ora 13:00, mai târziu decât celelalte clase din competiție, a fost făcută direct la cabinetul secretarului de stat Florian Lixandru, potrivit unui răspuns al instituției la cererea Edupedu.ro.

Într-un răspuns la cererea Edupedu.ro, Ministerul Educației (ME) precizează că solicitarea de a muta la ora 13:00 ora de începere pentru elevii de clasa a VIII-a de la olimpiada județeană de geografie, în timp ce clasele IX-XII încep de la ora 10, a fost înregistrată pe 6 martie la cabinetul secretarului de stat Florian Lixandru. Cinci zile mai târziu, acesta a trimis luni, 11 martie, o adresă în care precizează ora de începere diferită pentru clasa a VIII-a.

„Modificarea menționată are ca temei o solicitare în acest sens adresată Ministerului Educației de către o persoană fizică și înregistrată cu nr. 92LIF/06.03.2024”, a transmis biroul de presă al Ministerului Educației.

„Ministerul Educației are obligația legală de a gestiona informațiile cu caracter personal în condițiile stabilite de lege, context în care vă informăm că numele/prenumele și alte date de identificare ale persoanelor care trimit petiții Ministerului Educației nu sunt informații de interes public și nu se comunică terților”, a continuat instituția în răspunsul pentru Edupedu.ro, la întrebarea cine este persoana care a solicitat decalarea orară și când a făcut acest lucru.

Edupedu.ro a scris marți, 12 martie, despre modificarea peste noapte de la olimpiada națională de geografie (ONG), etapa județeană 2024. Toți elevii de clasa a VIII-a din țară merg după-amiaza la probă, de la ora 13:00, pentru că „am avut o solicitare a unui părinte al cărui copil s-a calificat și la Informatică și la Geografie”, spune secretarul de stat din ME Florian Lixandru pentru Edupedu.ro.

Situația este unică, deocamdată, nemaiexistând în istoria recentă vreo scindare pe clase în părți ale zilei pentru aceeași olimpiadă, potrivit profesorilor consultați de Edupedu.ro, care spun că ziua de duminică ar urma să se încheie cu corectarea lucrărilor la Geografie și mai târziu în noapte decât de obicei.

Conform calendarului olimpiadelor școlare, duminică mai sunt olimpiadele județene de Informatică și de Biologie. Acestea nu sunt decalate pe ore în vreun fel pentru a putea participa mai mulți elevi – singura modificare este la Geografie, prevăzută de adresă, și doar pentru elevii de la o clasă – a VIII-a, nu pentru toată competiția.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
105

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
129

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
204

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...