Târgul Liceelor, în sprijinul absolvenților de gimnaziu (video)

Târgul Liceelor, în sprijinul absolvenților de gimnaziu (video)

Astăzi s-a dat startul unei noi ediții a Târgului Liceelor în municipiile Botoșani și Dorohoi, care este dedicat absolvenților de gimnaziu, pentru a afla mai multe informații despre liceele din județul Botoșani și pentru a-și da seama ce meserie ar dori să urmeze în viitor.

Festivitatea de deschidere a început la ora 10:00, în Sala de Sport a Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din municipiul Botoșani, cu un flash-mob de prezentare a unor meserii cerute pe piața muncii.

La eveniment au participat elevi, profesori, directori, inspectori școlari, partenerii educaționali și oameni politici.

Spre deosebire de anii trecuți, această ediție este una mai diferită, fiind marcată de diferite intervenții muzicale ale micilor artiști din județul Botoșani.

Ada Alexandrina Macovei, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, a lansat un mesaj către elevii botoșăneni, care urmează să aleagă pe ce drum vor să calce în viitor.

„În foarte mare măsură, cred că este important ca elevii să vadă concret oferta educațională a liceelor, pentru că mulți își imaginează altceva decât ce se întâmplă, de fapt, în unitățile de învățământ liceal și în cele de învățământ profesional. Totul se schimbă, motiv pentru care cu toții trebuie să înțeleagă, în special părinții, că aceasta este doar o etapă în formarea lor profesională, că educația trebuie să continue indiferent cât de lung, anevoios și costisitor ar fi, și că, este important să facem eforturi pe parcursul vieții. Forța de muncă românească este căutată și pe piața muncii, datorită școlii românești, botoșănene, care încă este la un nivel ridicat și standardizat”, a precizat Ada Macovei, inspector școlar general IȘJ.

De asemenea, și reprezentantul elevilor botoșăneni, Iosif Pintilie, a fost alături de colegii săi la acest eveniment, pentru a-i sprijini și sfătui.

„Este extrem de important ca la finalul acestui târg ei să știe care este liceul pe care doresc să îl urmeze, care este profilul pe care doresc să îl urmeze în următorii patru ani, pentru că alegerea liceului și a profilului este extrem de importantă. Tocmai de asta încurajez toți părinții să își îndemne copiii să facă ceea ce le place, să își aleagă singuri profilul, să se bucure de anii de liceu, pentru că la mine anii de liceu se termină și îmi pare extrem de rău. Mă bucur foarte mult că am văzut un interes foarte mare din partea reprezentanților liceelor din Botoșani și mă bucur să văd că avem standuri cu meserii, pentru că mulți tineri din județ se plâng de faptul că nu reușesc să învețe meserie în școală. Însă, acest eveniment dovedește contrariul, că orice copil care își dorește să evolueze pe parcursul celor patru ani de liceu o poate face”, a declarat Iosif Pintilie, președintele Consiliului Județean la Elevilor (CJE) din Botoșani.
 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Intervenție chirurgicală ortopedică în premieră la Spitalul Județean din Suceava

Vineri, 20 Mai 2022
435

O echipă de medici ai secției de Ortopedie a efectuat, joi, o intervenție de reconstrucție acetabulară a hemibazinului stâng folosind alogrefe osoase structurale și morcelate, provenite de...

Reacția unui tânăr medic ajuns la Botoșani: „Surprinzător pentru mine. Pacienții vin deja în stadiul complicațiilor cronice” (video)

Vineri, 20 Mai 2022
1330

Simona Sava este unul dintre tinerii medici specialiști, care au ocupat un post prin concurs la Spitalul Județean „Mavromati”, din Botoșani. Aceasta profesează la Botoșani d...

Iulian Rotariu se menține pe primele locuri la ultramaratonul The Track Namibia

Vineri, 20 Mai 2022
185

Iulian Rotariu se menține pe locul 2 și după a doua cursă din cele nouă ale ultramaratonului The Track Namibia. A terminat cei 70 de kilometri în 7 ore și 33 de minute, cu nouă minute mai...