Studiu tematic despre frumusețile toamnei, realizat de elevii Școlii nr. 12 (fotogalerie)

Studiu tematic despre frumusețile toamnei, realizat de elevii Școlii nr. 12 (fotogalerie)

Elevii din clasa a III-a Step by Step, de la Școala Gimnazială Nr. 12 Botoșani, coordonați de prof. Gabi Nechifor și prof. Iulia Călugăreanu, și-au luat ,,La revedere!” de la toamnă, în mod inedit-încheierea Studiului Tematic FRUMUSEȚILE TOAMNEI.

Pe parcursul a 6 săptămâni, elevii au explorat diferite domenii pe tematica toamnei, propuse de harta studiului: fructe, legume, flori, fenomene, activități specifice. Atracția a fost constructivă deoarece proiectarea didactică a împletit toamna cu toate disciplinele și centrele de activitate: cu matematica, științe, limba română, arte etc.

Momentele preferate de copii au fost abordările practice de la centrul de arte. Aici ei au avut ocazia să prepare în echipă și să savureze salată de fructe, de legume, să pună murături, să confecționeze obiecte cu materiale din natură, să pregătească masa pentru musafiri. Unele produse au fost prezentate și vândute la Târgul de toamnă din școală, aici având rol de mici antreprenori. De asemenea, au avut ocazia să folosească diferite aplicații de pe internet pentru a afla rețete, starea vremii, idei pentru realizarea unor obiecte. Toate aceste activități au fost posibile cu sprijinul permanent al părinților care au participat și s-au implicat la activități cu mult suflet.

Acest tip de activități din alternativa educațională Step by Step, oferă posibilitatea cultivării interesului, curiozităţii, admiraţiei, imaginaţiei, creativităţii, gândirii critice. Copiii învaţă să culeagă informaţii, să interpreteze fenomene, îşi asumă responsabilităţi, îşi dezvoltă capacitatea de a coopera şi de a realiza produse în cadrul unui grup, își dezvoltă spiritul de observaţie selectivă a naturii înconjurătoare și își formează simţul practic-aplicativ.

Alternativa educațională Step by Step, prin studiile tematice, facilitează formarea competențelor specifice ale elevilor, a deprinderilor și abilităților atât de utile în viața de zi cu zi.

(Comunicat de presă)





















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
3

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
28

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
188

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...