Marea Unire, sărbătorită cu emoții și culoare la Școala „Dimitrie Brândză” din Viișoara (fotogalerie)

Marea Unire, sărbătorită cu emoții și culoare la Școala „Dimitrie Brândză” din Viișoara (fotogalerie)

„Mândri că suntem români, demni de țara noastră” sunt sentimentele care au reieșit din activitățile dedicate Zilei Naționale ce au avut loc marți, 29 noiembrie, la Școala Gimnazială Dimitrie Brândză Viișoara.

A fost ca o poveste, în care eroi s-au dovedit a fi elevi, cadre didactice, părinți și autorități locale, în frunte cu domnul primar Rîmbu Laurențiu.

Nu întâmplător am spus că ,,UNIREA,, începe la Viișoara, deoarece, copilașii de la cele 4 structuri din comună, îndrumați de cadrele didactice: Olaru Alexandra, Rîmbu Loredana, Epure Ovidiu, Bărăncianu Daniela, Moscalu Maria, Bahrin Denise Layla, Străjeriu Dragoș Gabriel, Galan Adriana, Epure Violeta, Pol Andreea, Rîmbu Elena și Ceică Cristina Luminița și-au unit forțele și talentele aducând un omagiu strămoșilor noștri. 

Activitatea s-a desfășurat la Căminul Cultural din comună unde, într-o atmosferă de sărbătoare s-a simțit dragostea de țară, dragostea pentru semeni, pentru limba pe care o vorbim, pentru tradițiile și credința țării noastre. De la piticii de grădiniță și până la elevii de clasa a VIII-a, cu toții au purtat cu mândrie straiele populare, mândrindu-se cu acestea, au recitat poezii, au cântat din suflet și cu sufletul cântecele pline de învățăminte și au dansat, cu entuziasm și emoție, hora noastră românească.

Fiecare dintre noi, acolo unde suntem, prin gesturi simple, putem fi patrioți, putem contribui la evoluția tării noastre: să fim serioși, profesioniști în orice activitate, să fim gospodari, să dovedim a fi verticali, cu emoții, valori și principii sănătoase.

(Comunicat de prof. Cristina Luminița Ceică)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A intrat în vigoare legea care interzice modificarea neautorizată a kilometrajului unei maşini

Luni, 29 Mai 2023
106

A intrat în vigoare, de astăzi, legea care interzice modificarea neautorizată a kilometrajului unei maşini şi obligă operatorii economici să raporteze către Registrul Auto Român, du...

10.000 de mame primesc vouchere de 2.000 lei pentru produse de îngrijire

Luni, 29 Mai 2023
90

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a efectuat luni plăţile aferente trusourilor pentru nou-născuţi pentru un număr total de aproximativ 10.000 de beneficiari cupluri mamă ...

Femeie bătută de soț în plină stradă, salvată de jandarmi

Luni, 29 Mai 2023
257

În ultima zi a săptămânii trecute, jandarmii săvinenii i-au întocmit unui bărbat în vârstă de 47 de ani actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspec...