Marea Unire, sărbătorită cu emoții și culoare la Școala „Dimitrie Brândză” din Viișoara (fotogalerie)

Marea Unire, sărbătorită cu emoții și culoare la Școala „Dimitrie Brândză” din Viișoara (fotogalerie)

„Mândri că suntem români, demni de țara noastră” sunt sentimentele care au reieșit din activitățile dedicate Zilei Naționale ce au avut loc marți, 29 noiembrie, la Școala Gimnazială Dimitrie Brândză Viișoara.

A fost ca o poveste, în care eroi s-au dovedit a fi elevi, cadre didactice, părinți și autorități locale, în frunte cu domnul primar Rîmbu Laurențiu.

Nu întâmplător am spus că ,,UNIREA,, începe la Viișoara, deoarece, copilașii de la cele 4 structuri din comună, îndrumați de cadrele didactice: Olaru Alexandra, Rîmbu Loredana, Epure Ovidiu, Bărăncianu Daniela, Moscalu Maria, Bahrin Denise Layla, Străjeriu Dragoș Gabriel, Galan Adriana, Epure Violeta, Pol Andreea, Rîmbu Elena și Ceică Cristina Luminița și-au unit forțele și talentele aducând un omagiu strămoșilor noștri. 

Activitatea s-a desfășurat la Căminul Cultural din comună unde, într-o atmosferă de sărbătoare s-a simțit dragostea de țară, dragostea pentru semeni, pentru limba pe care o vorbim, pentru tradițiile și credința țării noastre. De la piticii de grădiniță și până la elevii de clasa a VIII-a, cu toții au purtat cu mândrie straiele populare, mândrindu-se cu acestea, au recitat poezii, au cântat din suflet și cu sufletul cântecele pline de învățăminte și au dansat, cu entuziasm și emoție, hora noastră românească.

Fiecare dintre noi, acolo unde suntem, prin gesturi simple, putem fi patrioți, putem contribui la evoluția tării noastre: să fim serioși, profesioniști în orice activitate, să fim gospodari, să dovedim a fi verticali, cu emoții, valori și principii sănătoase.

(Comunicat de prof. Cristina Luminița Ceică)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Petrolul 5-0! Continuă seria de ”aur” a lui Stoican

Luni, 6 Februarie 2023
187

FC Botoșani și-a făcut de cap împotriva Petrolului. Echipa moldavă s-a impus cu un categoric 5-0, și a ajuns la doar trei puncte de un loc de playoff. Elevii lui Flavius Stoican au ajuns la trei...

Bărbat căutat de familie și polițiști. Apel la cunoștința publică pentru găsirea acestuia

Luni, 6 Februarie 2023
223

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, de 41 de ani, a părăsit domiciliul în mod voluntar, în data de 2 februarie 2023...

Director medical cu acte în regulă la „Mavromati”

Luni, 6 Februarie 2023
1465

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” are director medical cu acte în regulă.Medicul Ştefan Bercea a promovat, în dimineața zilei de luni, concursul pentru postul...