Spațiu verde la Școala Gimnazială „Elena Rareș”, amenajat printr-un grant de 45000 de lei

Spațiu verde la Școala Gimnazială „Elena Rareș”, amenajat printr-un grant de 45000 de lei

Școala Gimnazială „Elena Rareș” din Botoșani a obținut cel mai mare punctaj și un grant de 45.000 de RON în cadrul programului Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, lansat de Fundația Comunitară din Iași și Lidl România. 

Astfel, va fi realizat un spațiu multifuncțional, clasă în aer liber, loc de recreere și socializare, care va fi util atât pentru desfășurarea unor activități cu caracter educațional, cât și pentru învățarea colaborativă într-un mediu ambiental sigur și plăcut pentru elevi, cadrele didactice și comunitatea locală.

„Echipa de proiect a pornit de la premisa că a avea grijă de locul în care ne desfășurăm activitatea înseamnă să punem în valoare oamenii, tradițiile, natura și istoria. Doar o școală care știe să fie deschisă cerințelor comunității în permanentă schimbare poate încuraja copiii și adulții să aibă un rol activ și responsabil, să dezvolte gândirea critică pentru înțelegerea relației dintre teorie și practică și să permită formarea diferitelor identități personale”, a declarat Artimiza Merticaru, directorul Școlii Gimnaziale „Elena Rareș” din Botoșani.

Proiectul „Veselie și culoare - paradisul verde de la școală”, este o invitație la educație formală și nonformală, prin care își propune construirea unui ansamblu : foișor și spațiu verde amenajat de către elevii școlii. 

„Ne dorim ca foișorul și grădina - Paradisul verde de la școală - să devină un laborator interactiv unde se poate descoperi, planifica, acționa, interveni, colabora, interacționa și socializa. Scopul acestui proiect este îmbunătățirea calității procesului didactic pentru a răspunde nevoilor concrete ale copiilor, prin asigurarea condițiilor și a spațiilor adecvate de învățare, de cunoaștere a mediului înconjurător, care să permită colaborarea  și comunicarea interpersonală, factori de care elevii au o mare nevoie, mai ales în contextul actual”, a adăugat cadrul didactic.

Potrivit conducerii instituției de învățământ, proiectul a rezultat în urma analizei de nevoi realizate în vederea stabilirii țintelor strategice pentru întocmirea Planului de dezvoltare al Școlii Gimnaziale „Elena Rareș” din Botoșani, pentru următoarea perioada, respectiv 2022-2026.    

Artimiza Merticaru a adăugat faptul că „în urma implementării proiectului, școala ca întreg va deveni un centru de cunoaștere și dezvoltare a creativității prin activități outdoor care vor încununa practic noțiunile teoretice dobândite în orele desfășurate în clasă. Informațiile din manuale se vor concretiza în rezultatele palpabile ale proiectului, astfel încât, incubatorul de idei să dea naștere Paradisului verde”.





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1039

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9530

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1303

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...