Singurul profesor cu 10 la Definitivat în Botoșani: „Am învățat foarte mult, dar noroc de Naționala României că m-a mai scos din casă”

Marți la amiază au fost publicate de Ministerul Educației rezultatele la examenul de Definitivat, la proba scrisă.

La Botoșani un singur profesor a reușit să obțină nota 10 la proba scrisă a examenului de Definitivat. Este vorba despre un cadru didactic din municipiul Botoșani, dar care predă la Școala Gimnazială nr. 1 din Prăjeni.

Numele său este Ovidiu Gontaru și este profesor de sport la bază, dar și antrenor de fotbal.

A terminat Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava anul trecut și tot anul anterior a susținut examenul de titularizare, obținând nota 8,80.

„Vestea mi-au dat-o o parte dintre colegi...”

Profesor Ovidiu Gontaru a povestit, vizibil emoționat, pentru reporterul Știri.Botoșani.Ro că vestea a primit-o de la colegii săi, el fiind plecat în prezent în concediu de odihnă.

Sunt în concediu, iar semnalul la internet nu este tocmai ok așa că vestea mi-au dat-o o parte dintre colegi. După care am mai primit mesaje că aș fi singurul din județ care a luat 10”, a declarat pentru Știri.Botoșani.Ro prof. Ovidiu Gontaru.

Dascălul povestește că a susținut examenul de titularizare anul trecut, când a și terminat facultatea, obținând nota 8,80. Cu toate acestea, profesorul nu a prins post din prima, deoarece erau doar două locuri vacante și el era al cincilea pe județ.

Ulterior a obținut catedră întreagă la Prăjeni, unde predă și în prezent, iar pentru a rămâne pe post a fost nevoit să mai susțină încă un examen, acela de Definitivat.

Sunt debutant, am dat titularizarea anul trecut și am luat 8,80. Din păcate, nu m-am putut titulariza pentru că nu au fost locuri. Atunci au fost doar două locuri, iar eu am fost al cincilea pe județ. Am luat catedră întreagă la Prăjeni, 18 ore, iar ulterior domnul director mi-a acordat continuitate pe post, iar eu a trebuit să iau peste 8 la definitivat ca să pot rămâne pe post în continuare”, a declarat Ovidiu Gontaru.

„Am luat în serios acest aspect, am știut că altfel nu se poate”

Cadrul didactic a spus că a învățat foarte mult pentru acest examen, însă l-a ajutat foarte mult și faptul că anul trecut s-a pregătit pentru titularizare.

Am învățat mult. Cel puțin de când am luat vacanță, de pe data de 20 și ceva iunie și până pe 24 iulie eu nu am simțit că am avut vacanță. Noroc de Naționala României că am mai ieșit, pentru că sunt fan fotbal, și am mai ieșit să urmăresc meciurile, dar mai mult am stat în casă să învăț (...) Cel mai mult m-a ajutat faptul că am dat și anul trecut pentru titularizare, iar anul acesta când am început să mă pregătesc pentru definitivat informația era proaspătă. Acum doar am aprofundat mai mult, am văzut anul trecut ce nu mi-a ieșit la titularizare, iar acum am făcut mai bine și chiar s-a cunoscut. Am luat în serios acest aspect, am știut că altfel nu se poate și concurența este mare”, a completat Ovidiu Gontaru.

Profesor Ovidiu Gontaru este în prezent înscris la master pe Performanță Sportivă la Bacău, el fiind și antrenor de fotbal în paralel.

„Facultatea am terminat-o anul trecut la Suceava, iar momentan fac masterul pe Performanță Sportivă la Bacău, pentru că sunt și antrenor de fotbal. Sunt la început, deși nu sunt la prima tinerețe. Trag tare să recuperez din timpul pierdut”, a adăugat cadrul didactic.

Ovidiu Gontaru spune că face naveta la Prăjeni, însă acest aspect nu îl deranjează, deoarece este mulțumit de ce a găsit acolo: un colectiv primitor și care îl susține în planurile sale.

Fac naveta la Prăjeni, pentru că sunt din oraș, din Botoșani. Sunt mulțumit și acolo am găsit un colectiv de profesori foarte ok, deși mai existau legende care spuneau că cei noi sunt marginalizați, dar am fost primit chiar foarte bine”, a conchis Ovidiu Gontaru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

Thursday, 19 September 2024

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

Thursday, 19 September 2024

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

Thursday, 19 September 2024

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...