Șeful educației botoșănene îngrijorat de rezultatele slabe la examenul de Evaluare Națională

În anul 2022 procentul de promovabilitate era de 75%, pe când anul acesta doar 66,3% dintre candidați au promovat examenul.

Șeful educației botoșănene îngrijorat de rezultatele slabe la examenul de Evaluare Națională

Șeful educației botoșănene, Bogdan Suruciuc, se arată total îngrijorat în privința rezultatelor foarte slabe la examenul de Evaluare Națională. În special astăzi, 4 iulie, după ce au fost publicate rezultatele finale după soluționarea contestațiilor.

Prof. Bogdan Suruciuc a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că urmează o perioadă de analiză intensă din partea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani privitoare la procentul de promovabilitate la Evaluare Națională.

„Urmează o perioadă de analiză intensă din partea Inspectoratului Școlar Județean în privința procentului de promovabilitate la examenul de evaluare națională. Mă îngrijorează scăderea înregistrată doar într-un an, de 9 puncte procentuale, care lovește în sistemul educațional botoșănean și în colegii dedicați care se implică total la clase”, a scris prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Potrivit acestuia, în anul 2022 procentul de promovabilitate era de 75%, pe când anul acesta doar 66,3% dintre candidați au promovat examenul.

„Voi deschide o serie de discuții cu directorii unităților de învățământ cu rezultate slabe, cu care intenționez să discut individual”, a completat Bogdan Suruciuc.

Acesta a mai menționat și faptul că, dacă va fi cazul, va discuta și cu profesorii de limba și literatura română și matematică.

„Ulterior, dacă va fi cazul, atenția va fi îndreptată și către profesorii de limba și literatura română și matematică, dacă se vor constata diferențe uriașe între mediile din gimnaziu ale elevilor și notele obținute la evaluarea națională. Toate aceste eforturi au un unic scop și anume, îmbunătățirea performanței școlare a elevilor botoșăneni și o mai mare implicare a cadrelor didactice, acolo unde situația impune acest lucru”, a adăugat Suruciuc.

În urma soluționării contestațiilor, rata de promovabilitate la nivelul județului Botoșani a crescut cu doar 1%, aceasta fiind de 66,2% înainte de contestații, iar acum aceasta este de 66,3%.

Numărul mediilor de 10 a rămas același, ele fiind obținute de doi elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, unul de la Colegiul Național „A.T. Laurian” și unul de la Școala Gimnazială „Leon Dănăilă” din Darabani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1300

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9796

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1311

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...